Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Frisk opp inne med frodig hortensia

Januar er tiden for å friske opp med noe nytt i vinduskarmen, og hva passer vel bedre enn frodig hortensia i vårlige farger.

Med sine store blomsterklaser i mange ulike sarte farger er hortensia et fantastisk syn. Ikke bare er denne planten vakker å se på, men i tillegg passer den også ypperlig som en gaveblomst eller en vertinnegave.

Pin itFargerik og frisk hortensia.

Slik steller du hortensia

  • Hortensia er en plante som trenger lys og mye vann. Planten trives best når den får jevn fuktighet, men røttene må ikke bli stående i vann.
  • Gjødsles med svak næringsoppløsning i vannet under hele vekstperioden.
  • Hortensia trives godt i vanlig stuetemperatur, men kan også stå noe kjøligere. Ved litt kjøligere temperatur vil blomstringstiden kunne forlenges.
  • I slutten av mai, eller når fare for frost er over, kan du sette hortensia i en krukke eller i et bed på en plass i halvskygge. Når høsten igjen melder sin ankomst, er det på tide å flytte planten innendørs, for stuehortensia tåler ikke frost.
Pin itHortensia trives veldig godt i grow-in selvvnningspotte.

Kan bytte farge

Mange blir overrasket når de ser at den blå hortensiaen gradvis skifter farge til rosa. Plantens blomsterfarge avhenger av jordens kjemiske surhetsgrad som vi måler i pH. Er planten dyrket ved lav pH vil blomsterfargen bli blå eller lilla. Er derimot blomsterfargen rosa eller rød, er planten dyrket ved høy pH. Ønsker du å beholde den intense blå fargen er det viktig å passe på at jorden har en lav pH. Gjødsel som virker pH-reduserende på jorda kan være en god hjelp.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00