Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Prydgress – grasiøst og lettstelt

Prydgress kan være høye, staselige strå, eller tette, lubne tuer. Felles for alle er at de gir en vakker og rolig harmoni på terrassen. I tillegg er de svært lettstelte og tåler fint å stå i skyggen.

Enten du velger å plante prydgresset i krukker, i bed eller sammen med andre planter, vil det gi et grasiøst og dekorativt inntrykk. Prydgress selges i flere ulike varianter, fra de helt grønne til de med mer rødlig fargetone.

Pin itSkap en frodig uteplass med prydgress og grønne planter.

Lettstelte og robuste

De første variantene av prydgress som kommer på markedet om våren er robuste og hardføre, slik at de tåler den nordiske forsommeren godt. Dette er varianter som f.eks den blågrønne festucaen. Senere utover sommeren kommer de mer høyreiste variantene med store blafrende dusker i tuppen. Mot høsten kommer varianter som skifter farge mot rødskjær når nattefrosten igjen gjør seg gjeldende. Med andre ord, her er det noe for enhver smak. Prydgress trives godt i solen, men kan også plantes i skyggen.

Pin itDen første varianten som selges på våren er den hardføre festucaen.
Utover sommeren kommer de høyreiste variantene med store blafrende dusker i tuppen.
Pin itMot høsten kommer varianter som skifter farge mot rødskjær når nattefrosten gjør seg gjeldende.

Lyset fremmer flotte detaljer

Hvis du planter prydgress i hagen eller på terrassen kan det være lurt å tenke på hvordan lyset faller i forhold til prydverdien. Setter du f. eks krukken i motlys vil lyset løfte frem prydgressets flotte detaljer, spesielt hvis bakgrunnen er rolig eller i mørke farger. Prydgress har en flott høst- og vintereffekt. Gress-aks innhyllet av rim er et vakkert skue gjennom høsten og vinteren.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00