pyntet med gresskarlykt i inngangsparti

Tips til hvordan pynte til Halloween

19. August, 2022
Kategori
Inspirasjon Høst Halloween

Gresskar er moro for både små og store. På høsten får du kjøpt gresskar i mange varianter. Små gresskar til å pynte med. De store egner seg godt til å skjære ut og ha lys inni for å sette ut på trappen.

31. oktober er det Halloween, eller Allehelgensaften som er det norske navnet. Halloween er den katolske minnefesten for helgener og martyrer. Det har også blitt kvelden for å pynte med gresskarlykt og skumle figurer ved inngangsdøren i påvente av at det ringer på døren for knask eller knep.

gresskarlykt

Pynt med gresskarlykt på trappen.

Pynt med gresskar ved inngangsdøren

Gresskaret har i dag sin naturlige plass ved inngangsdøren. I dagene før Halloween er det fint å skape deilig høststemning ved å pynte med små og store gresskar. Pynt med høstens planter, gresskar, kongler og dekorstein. Bruk fantasien, og skap ditt eget uttrykk. Innendørs kan du også pynte med små gresskar liggende på bordet som dekor. Et fat fylt med gresskar, lys og blomster skaper også herlig høststemning.

gresskar om høsten

Gresskar kombinert med vintergrønne planter gir en fargerik høststemning.

Pynt til Halloween

Når Halloween nærmer seg så er det fint å bruke det store gresskaret til å lage en skummel gresskarlykt. Lurer du på hvordan du skjærer ut gresskarlykten, kan du se hvordan du lager en gresskarlykt her. Eksperimentér også ved å spraymale gresskarene i f.eks sort og hvitt for å skape den rette atmosfæren.

Gresskarlykt

Stemningsfullt med gresskarlykt med lys på trappen.

Pynt med orange blomster

Fargene knyttet til Halloween er dominert av svart og oransje. Planter som finnes i nyanser av oransje er bl. a ildtopp, krysantemum og begonia. Av snittblomster har vi bl.a. roser, germini og krysantemum som passer å pynte med til Halloween.

Roser i gylne fargetoner

Roser i gylne fargetoner.

orange ildtopp om høsten

Pynt med orange ildtopp.

Bukett i varme fargetoner

Høstbukett i varme fargetoner.

bordet pyntet med små pyntegresskar og blomster

Pynte bordet med små pyntegresskar og blomster i varme fargetoner.

Blomster til halloween

Vi anbefaler å lese