Bilde uten navn

Hvordan bli kvitt bananfluer?

20. Juli, 2023
Kategori
Stelletips Grønne planter

Sliter du med irriterende bananfluer i huset? De kan være ganske irriterende å ha svirrende rundt i huset, men de er heldigvis helt ufarlige. Her kommer noen enkle tips som tar knekken på bananfluene.

Har du først fått bananfluer i hus, er det to ting du bør sørge for: Å bli kvitt fluene som allerede surrer rundt på kjøkkenet ditt, og unngå at de formerer seg videre.

Hvordan unngå bananfluer?

Bananfluer og hærmygg kan ofte dukke opp om sommeren og høsten. De kan fly inn gjennom åpne vinduer eller komme inn med frukt, tomflasker eller annet der egg eller larver finnes. Larvene utvikles i gjærende materiale som råtten eller halvråtten frukt og skvetter av øl og vin.

Disse småfluene er som regel helt ufarlig for plantene, men det er lite hyggelig å ha de svirrende rundt i stuen. En viktig ting du kan gjøre for å unngå at de samler seg rundt plantene dine, er å sørge for at potteplantene ikke er for våte. Ved angrep bør jorden få tørke godt ut.

Lag en enkel fluefelle

Så hvordan blir du kvitt dem? Ved hjelp av tre ingredienser kan du lage en enkel fluefelle: Eddik, vann og oppvaskmiddel.

Fyll et vannglass med 1 dl. eddik (eplecidereddik) og 1 dl. vann. Tilsett noen dråper oppvaskmiddel. Sett glasset i nærheten av planten eller stedet bananfluene er og se hvordan fluene etter hvert faller oppi glasset. Bananfluene tiltrekkes av lukten av eddik, mens oppvaskmiddelet vil føre til at fluene drukner.

undefined

Lag en fluefelle av eddik, vann og oppvaskmiddel.

undefined

Sett fluefellen i nærheten av der bananfluene er og se hvordan de faller oppi glasset.

Tiltak for å bli kvitt bananfluer:

  1. Unngå råtten frukt og annet matavfall.
  2. Ta ut matsøpla hver dag.
  3. Unngå at det står rester og gamle tomflasker med saft, juice, brus, vin og øl.
  4. Unngå å ha brukte teposer liggende fremme.
  5. Rens avløpet i utslagsvasken på kjøkkenet ved å helle litt klor eller salmiakk nedi.
  6. Lag en fluefelle av eddik, vann og oppvasmiddel.