eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Kampen mot brunsneglene

De kommer krypende, slimete og brune. De spiser nesten alt de kommer over, og legger hundrevis av egg. Brunsneglene også kalt iberiaskogsnegler, har blitt en stor utfordring for mange hage- og terrasseeiere. Vi gir deg tips og råd på hvordan du kan ta opp kampen mot disse storeterne.

Brunsneglene er invaderende snegler som spiser seg gjennom sommerblomster, stauder, bær og grønnsaker. Men fortvil ikke, det finnes imidlertid noen gode råd man kan ta med seg i kampen mot disse storeterne.

Hvordan hindre at snegler trives i hagen din

• Snegler liker seg under tremateriale. Her er det fuktig, noe sneglene liker. Rydd derfor bort planker og råttent tremateriale fra bed og andre steder.

• Luke bort all kratt og ugress. Hold det ryddig og vær oppmerksom på fuktige steder som under stein, busker ol.

• Klipp plenen ofte og kort. En kortklipt plen vil hjelpe med å holde fuktigheten nede.

• Legg komposthaugen lengst mulig vekk fra blomsterbed og grønnsakshagen.

Bruk høyden

Sommerblomster på veggen eller i ampel gjør det naturlig nok vanskeligere for sneglen å nå opp. Det er masse flotte ampelvarianter å velge i.

Pin itHeng sommerblomstene i en ampel så sneglene ikke kommer til.

Prøv planter som sneglene ikke foretrekker, som for eksempel Femtunge (Scaevola), Astilbe, tårer (Fuchsia), lavendel ‘Hidcote’, prydgress (Festuca), pelargonia, flittiglise, løvemunn, begonia, og roser. Aromatiske kryddervekster, busker og bærbusker er også lurt å satse på. Men husk – her er ingen råd skuddsikre, for sultne snegler er nesten altetende.

Har du først fått snegler i hagen, kan du prøve dette:

Plukke, plukke. Sneglene legger egg om sommeren og høsten så desto flere snegler du får tatt før den tid desto færre snegler i neste generasjon. Ellers er det å gå og plukke sneglende for hånd. Det beste tidspunktet er skumringen, fuktig vær og kvelden (med lommelykt) for da er sneglene mest aktive.

Ferramol er et kjemisk middel som inneholder jernfosfatmiddel. Ferramol inneholder små korn som du strør utover. Strø gjerne middelet under steiner, planker ol slik at de ligger litt beskyttet mot fugler. Sneglene blir tiltrukket av disse små kornene og vil dø etter noen dager etter at de har spis kornene.

Pin itFerramol er et godt middel for å bekjempe brunsneglen

Nematoder (Nemaslug®) er små parasitter (rundormer) som sammen med bakterier kan drepe sneglene.

Ølfeller. Sneglene er glade i øl, så grav ned noen plastbokser i plenen slik at øvre kant ligger 2 cm over jordoverflaten. Fyll opp med øl og etter en stund vil du se at sneglene vil klatre opp i skålen med øl og drukne. For å få full effekt bør øllet skiftes ut ca. annenhver dag.

Pin itGammelt juleøl utgått på dato duger bra

Du kan lese enda mer om hvordan bli kvitt brunsneglene her.

Lykke til!

Hei og velkommen til oss

800 80 111
Åpningstider:
Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00