eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Slik steller du buketter

En bukett med friske blomster er alltid en kjærkommen oppmuntring. Her får du tips til hvordan du bør ta vare på snittblomster slik at du har glede av de lengst mulig.

Definisjonen på en bukett er når avskårne blomster er bundet sammen. Når du får en bukett i hus, er det viktig at båndet som buketten er bundet sammen med, ikke tas opp, da ødelegger du hele komposisjonen.

Stelletips blomsterbukett:

  • Gjør klar en ren vase med kaldt vann og holdbarhetsmiddelet som følger med.
  • Om buketten er skråsnittet, setter du den rett i vasen. Er ikke blomstene snittet, må du snitte de på skrått et par centimeter med en snittekniv, aldri saks eller brødkniv. Dette fordi snittet skal være så rent som mulig. Hos Mester Grønn får du kjøpt billige og gode snittekniver. Blomster skal stå i rent vann, fjern blader som kommer i vannet. Etterfyll eller skift til rent vann jevnlig
  • Buketten  kan gjerne settes kjølig om natten, for å forlenge holdbarheten (ikke kaldere en 4 grader).
Pin itFriske blomster frisker opp enhver stue.

Ikke sett blomster sammen med fruktfatet

Epler og pærer er frukter som skiller ut mye etylengass under modningen, og for snittblomster er denne gassen en stor fiende. Etylengass fra fruktene vil fremskynde aldringen av blomstene, og for de blomstene som er ekstra følsomme ovenfor etylen, som f.eks nelliker og orkideer, vil holdbarheten forringes. Derfor bør du ikke sett snittblomster eller andre blomster sammen med fruktfatet.

Pin itEtylengass fra frukt er snittblomstenes verste fiende.

Hei og velkommen til oss

800 80 111
Åpningstider:
Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00