Blomster holder seg lenge

Med disse triksene får du glede av blomstene mye lenger

21. Mars, 2024
Kategori
Stelletips Snittblomster

Ikke kast hele buketten selv om noen blomster har begynt å visne. Med noen enkle triks kan du få glede av blomsterbuketten mye lenger.

Friske blomster er en kjærkommen oppmuntring. For å ha glede av blomstene lengst mulig er det viktig å snitte blomstene og sette de i en vase med rent vann med holdbarhetsmiddel. Men uansett hvor flink du har vært så vil de avskårne blomstene etter hvert begynne å visne. Med noen enkle triks kan du få buketten til å vare litt lenger.

Blomsterbukett med alstromeria

Vakker blomsterbukett med alstromeria og sesongens grønt.

Fjern de visne blomstene i buketten

Blomster har litt ulik holdbarhet. Det gjør at blomstene i en bukett visner på ulik tid. Det enkleste du kan gjøre er å fjerne de blomstene som visner først, og så kan du glede deg over de andre blomstene noen dager ekstra. Er buketten bundet sammen med strikk eller blomstertråd er det lurt å klippe opp denne før du napper ut de visne blomstene. Du kan gjerne pimpe opp buketten med nye friske blomster eller grønne grener om du har det tilgjengelig. Det er lurt å skifte til rent vann i vasen samtidig, så unngår du at bakteriene i det gamle vannet fremskynder foreldelsesprosessen.

Visne blomster
Visne blomster

Fjern de blomstene som visner først.

Alstromeria blomster

Så kan du ha glede av blomstene noen dager ekstra.

Sett blomstene i små vaser

Har store deler av blomsterbuketten visnet og den begynner å se litt pjusk ut, kan du sette blomstene i små vaser. Da trenger du ikke så mange stilker før du har et koselig blomsterarrangement. Blomstervasene er fine som pynt på et lysfat eller som pynt på bordet sammen med levende lys.

Alstromeria

Sett de friskeste blomsten i små vaser og pynte et lysfat.

Våre bestselgere

Vi tror du også liker dette