eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Grønne planter på kontoret gjør deg mer effektiv

Visste du at grønne planter på kontoret skaper glade medarbeidere og høyere produktivitet? Forskning viser at ansatte som jobber i kontorlandskap med grønne planter opplever større trivsel og er mer produktive.

Planter gir ikke bare bedre luft i huset, de er også trivselsskapere. Grønne planter kan hjelpe oss til å skape et bedre innemiljø, og gir rommene liv og stemning. Et rom uten planter blir ofte sterilt og livløst.

Grønne planter skaper økt trivsel på arbeidsplassen

Godt inneklima med planter

Et godt inneklima på arbeidsplassen er en av betingelsene for at medarbeiderne skal yte maksimalt. I mange lokaler er luften tørr og inneholder skadelige gasser som forårsaker plager og sykdom.  Vanlige plager er tørt svelg, hodepine, svimmelhet, tretthet, irriterte øyne og luftveier og hoste. Hvis man plasserer levende luftrensende planter i lokalene kan man redusere disse plagene betydelig.

Grønne planter har flere funksjoner som er gunstige i et åpent kontorlandskap. Plantene produserer oksygen og de tar opp karbondioksid. I tillegg har de evnen til å nøytralisere skadelige stoffer og giftige gasser som formaldehyd og benzen. I tillegg bidrar de også med fuktighet.

Det finnes mange planter som er enkle å stelle som f.eks. sukkulenter og orkidéer.

5 gode grunner til å ha grønne planter på kontoret

  • Plantene renser luften ved å ta opp og bryte ned karbondioksid og andre skadelige stoffer som f.eks formaldehyd og benzen
  • Plantene produserer oksygen, noe som gjør oss mennesker mer opplagte
  • Planter tilfører luften fuktighet
  • Planter absorberer lyd
  • Planter og blomster skaper økt trivsel og velvære. Vi blir gladere, mindre stresset og mer effektive når vi omgir oss med levende planter.
Pin itDet er hyggelig å ønske gjester velkommen med grønne planter i resepsjonen.

Ti på topp grønne planter

NASA har laget en ti-på-topp- liste over grønne planter med gode egenskaper når det gjelder luftrensing, luftfuktighet, stell og vedlikehold. Å ha ‘grønne fingre’ er ikke nødvendig for å få frodige planter. Det gjelder bare å huske på og ikke vanne for mye spesielt i vinterhalvåret.

Dårlig ventilasjon et vanlig helseproblem

De fleste av oss tilbringer mesteparten av døgnet innendørs.  For å spare energi har vi over tid utviklet gode metoder for å isolere husene våre. Med tette hus reduserer vi energiforbruket, mens gass fra syntetiske materialer inne, ikke slipper ut. Innendørs luftforurensing er i dag regnet som en alvorlig helserisiko. De viktigste kildene til dårlig inneklima er hermetisk lukkede bygninger, dårlig ventilasjon og menneskelige utsondringer.

Fyll kontoret med grønne planter.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00