Logg inn
eller
Registrer deg
Ved å opprette en konto hos oss vil du enklere kunne gjennomføre fremtidige kjøp, gi en raskere utsjekk i kassen og få full ordrehistorikk over alle bestillinger.
0 0,-

Slik pynter du med orkidéer

Den slanke stengelen og de fargerike blomstene gjør orkidéen til et eksotiske blikkfang i hjemmet ditt. En blomstrende orkidé er som et vakkert smykke, og kan løfte et hvilket som helst rom til en sanselig opplevelse.

Rimelig interiørgrep

Orkidéen har lenge vært et symbol på kjærlighet, luksus og skjønnhet. Den ble til og med brukt som afrodisiak i Middelalderen. Siden den gang har prisen på orkidéer sunket betraktelig, og i dag har vi alle råd til å dekorere med den eksklusive planten som fungerer like godt på badet som på kjøkkenbenken.

Pin itDet er veldig vakkert å sette flere orkideer sammen.

Organisk preg

En orkidé sjenker et organisk preg til badet, og gir deg en følelse av spa og velvære. I vinduskarmen står den rank og stolt, men husk at selv om den ofte selges oppspent i butikken, så kan du gjerne fjerne blomsterpinnene og klypene, slik at planten finner tilbake til sin naturlige form. Det er kanskje da den er aller vakrest.

Naturlig blikkfang

Orkidéer finnes i over tretti tusen varianter. Den mest vanlige her til lands heter Phalaenopsis, og kommer i et bredt fargespekter. De fleste er i kremhvite -og lillatoner, men du finner dem også i jordnyanser som terrakotta, konjakk og oker. Mønstrene er nærmest uendelige, og felles for dem alle er at de tåler å ha litt plass rundt seg. Du kan med fordel plassere dem på et bord alene, slik at de ikke må kjempe om oppmerksomheten med andre elementer.

Pin itPynt opp kjøkkenbenken med en terracottafarget phalaenopsis.
Pin itTerracottafarger er vakkert sammen med orkideene.

Valg av blomsterpotte

En annen ting å tenke på når du skal dekorere med orkidéer, er valg av blomsterpotte. Prøv deg gjerne frem med gull -og sølvpotter som understreker orkidéens raffinerte uttrykk, eller med en tradisjonell terrakottakrukke som har fått en velfortjent renessanse. Velger du en gjennomsiktig potte hjelper du røttene på orkidéen med tilgang på rikelig med lys.

Pin itLess is more- delikat og sanselig bruk av blomster.
Pin itDelikat hvite phalaenopsis orkide.

Tidsriktig

Slik interiørtrendene ser ut fremover, dreier vi mot fargenyansene gråblått og grønt med innslag av messing og konjakkfarget lær. I denne helheten vil en orkidé kunne tilføre et asiatisk zenpreg. Plasserer du den derimot i en tidsriktig terrakottapotte, kan du skape en fargepalett på kjøkkenet som hever trivselsfaktoren i husets mest populære rom. Mulighetene er uendelige!

Pin itBlomstene er et kunstverk i seg selv.
Pin itCymbidium orkide

Hei og velkommen til oss

800 80 111
Åpningstider:
Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 09.00 - 15.00