Logg inn
eller
Registrer deg
Ved å opprette en konto hos oss vil du enklere kunne gjennomføre fremtidige kjøp, gi en raskere utsjekk i kassen og få full ordrehistorikk over alle bestillinger.
0 0,-

Slik pynter du med orkidéer

Den slanke stengelen og de fargerike blomstene gjør orkidéen til et vakkert blikkfang i hjemmet ditt. En blomstrende orkidé er som et vakkert smykke, og kan løfte et hvilket som helst rom til en sanselig opplevelse.

Rimelig interiørgrep

Orkidéen har lenge vært et symbol på kjærlighet og skjønnhet. Den ble til og med brukt som afrodisiak i Middelalderen. Siden den gang har prisen på orkidéer sunket betraktelig, og i dag har vi alle råd til å dekorere med denne vakre planten som fungerer like godt i stuen, på badet som på kjøkkenbenken.

Organisk preg

En orkidé sjenker et organisk preg til badet, og gir deg en følelse av spa og velvære. I vinduskarmen står den rank og stolt, men husk at selv om den ofte selges oppspent i butikken, så kan du gjerne fjerne blomsterpinnene og klypene, slik at planten finner tilbake til sin naturlige form. Det er kanskje da den er aller vakrest.

Pin itLa greinene på orkidéene slippe fri, så får du en mer spennende plante.
Pin itDelikat hvite phalaenopsis orkide.

Naturlig blikkfang

Orkidéer finnes i over tretti tusen varianter. Den mest vanlige her til lands heter Phalaenopsis, og kommer i et bredt fargespekter. De fleste er i kremhvite og lilla fargetoner, men du finner dem også i jordnyanser som terrakotta, konjakk og oker. Mønstrene er nærmest uendelige, og felles for dem alle er at de tåler å ha litt plass rundt seg. Du kan med fordel plassere dem på et bord alene, slik at de ikke må kjempe om oppmerksomheten med andre elementer.

Pin itPynt opp kjøkkenbenken med en terracottafarget phalaenopsis.
Pin itWien glasspotte sammen med frostet potte. Begge passer flott til orkidéer.

Valg av blomsterpotte

En annen ting å tenke på når du skal dekorere med orkidéer, er valg av blomsterpotte. Prøv deg gjerne frem med ulike potter. Velger du en gjennomsiktig potte hjelper du røttene på orkidéen med tilgang på rikelig med lys. Bruk gjerne en orkidepotte, denne potten har en kant i bunnen som orkidèen hviler på og som gir høyere luftfuktighet rundt røttene. Dette gjør at orkidèen trives ekstra godt.

Pin itGlasspotter er perfekte til orkidéer.
Pin itLun stemning på mørke høstkvelder.
Pin itVi selger orkidépotter med en kant i bunn som gjør at røttene ikke kommer i vann.

Tidsriktig

Det er veldig trendy å fylle opp huset med blomster og grønne planter. Det øker trivselen og skaper god stemning i huset. Slik interiørtrendene ser ut fremover, dreier vi mot fargenyansene gråblått og grønt med innslag av messing og konjakkfarget lær.

Pin itBlomstene er et kunstverk i seg selv.
Pin itCymbidium orkide

Hei og velkommen til oss

800 80 111
Åpningstider:
Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 16.00