Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Mange fordeler med sommerblomster i ampel

Sommerblomster med slyngende vekst egner seg ypperlig til ampler. Ampler er ofte større og frodigere enn de vanlige sommerblomstene i potte. Det gjør at du raskt får det til å bugne av sommerblomster allerede tidlig på sommeren.

Nå er de første sommerblomstene på plass i butikkene. Sommerblomster i krukker og ampler gir oss frodige og fargerike uteplasser.

Pin itFrodig og flott surfina ampel.

Mange fordeler med ampel

En ampel kan henges opp, og det gir mange fordeler:

  • Hvis det er fare for nattefrost kan en ampel enkelt tas inn om natten.
  • Ønsker du raskt å få det til å bugne av sommerblomster allerede tidlig på sommeren, er det lurt å plante ampler rett i utepottene. De er større og frodigere enn de vanlige sommerblomstene i potte.
  • Når du reiser på ferie kan den henge i skyggen for å redusere plantens vannforbruk. Mester Grønns ferievanner er også super i en ampel. Skulle ampelen likevel tørke ut kan den senkes i en bøtte vann i 20 minutter, så får den enkelt trukket seg skikkelig opp igjen.
  • I høyden, der amplene henger, unngår sommerblomstene besøk av snegler, rådyr og andre uønskede gjester.
Ampler som f.eks lobelia kan både henges opp og plantes i en blomsterpotte.

Slik steller du ampler:

  • Velg en ampel som er fra 28 cm i diameter og oppover. Da er ampelen stor nok til å romme så mye jord at plantenes røtter har nok plass til å vokse, samtidig som den forsyner planten med vann og næring.
  • Husk å vanne ofte, gjerne hver dag hvis ampelen ikke henger i det fri og får regn.
  • Knip av gamle og visne blomster, det fremmer ny blomstring. Mange sommerblomster tåler godt å bli skåret tilbake, noe som fremmer både utseende og blomstring.
  • Bruk langtidsvirkende gjødsel, eller flytende gjødsel hver 14. dag. Sommerblomster er nemlig kraftigvoksende planter og har en enorm vekst på kort tid, noe som krever mye næring. Planter som trenger mye gjødsel er Fuchsia (tåre), blomkarse, surfina, pelargonia og Flittig Lise.
  • Siden det er begrenset jordvolum i en ampel, bør en også satse på god jord som holder på fuktigheten som f.eks. torvfri jord.
Pin itHerlige blålilla Carillion er en flott ampelplante
Hvit carillion i ampel.

Plant ampler i krukker

Ampler er større og frodigere enn de vanlige sommerblomstene i potte. Ønsker du raskt å få det til å bugne av sommerblomster allerede tidlig på sommeren, kan du plante ampler rett i krukkene. Så bugner det av blomsterflor fra første sekund.

Pin itPlant sommerblomster i ampel rett i utekrukkene og få en frodige krukke på 1-2-3.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00