Logg inn
eller
Registrer deg
Ved å opprette en konto hos oss vil du enklere kunne gjennomføre fremtidige kjøp, gi en raskere utsjekk i kassen og få full ordrehistorikk over alle bestillinger.
0 0,-

Sommerblomster i ampel

Sommerblomster med slyngende vekst egner seg ypperlig til ampler. Vi gir deg tipsene til hvordan du kan stelle og pynte opp med sommerblomster i ampel.

Nå er de første sommerblomstene på plass i butikkene. Sommerblomster i krukker og ampler gir oss frodige og fargerike uteplasser.

Hvit carillion i ampel.
Pin itHerlige blålilla Carillion er en flott ampelplante

Mange fordeler med ampel

En ampel kan henges opp, og det gir mange fordeler:

  • Hvis det er fare for nattefrost kan en ampel enkelt tas inn om natten.
  • Ønsker du raskt å få det til å bugne av sommerblomster allerede tidlig på sommeren, er det lurt å plante ampler rett i utepottene. De er større og frodigere enn de vanlige sommerblomstene i potte.
  • Når du reiser på ferie kan den henge i skyggen for å redusere plantens vannforbruk. Mester Grønns ferievanner er også super i en ampel. Skulle ampelen likevel tørke ut kan den senkes i en bøtte vann i 20 minutter, så får den enkelt trukket seg skikkelig opp igjen.
  • I høyden, der amplene henger, unngår sommerblomstene besøk av snegler, rådyr og andre uønskede gjester.
Ampler som f.eks lobelia kan både henges opp og plantes i en blomsterpotte.

Slik steller du ampler:

  • Velg en ampel som er fra 28 cm i diameter og oppover. Da er ampelen stor nok til å romme så mye jord at plantenes røtter har nok plass til å vokse, samtidig som den forsyner planten med vann og næring.
  • Husk å vanne ofte, gjerne hver dag hvis ampelen ikke henger i det fri og får regn.
  • Knip av gamle og visne blomster, det fremmer ny blomstring. Mange sommerblomster tåler godt å bli skåret tilbake, noe som fremmer både utseende og blomstring.
  • Bruk langtidsvirkende gjødsel, eller flytende gjødsel hver 14. dag. Sommerblomster er nemlig kraftigvoksende planter og har en enorm vekst på kort tid, noe som krever mye næring. Planter som trenger mye gjødsel er Fuchsia (tåre), blomkarse, surfina, pelargonia og Flittig Lise.
  • Siden det er begrenset jordvolum i en ampel, bør en også satse på god jord som holder på fuktigheten.
Carillion selges i mange ulike farger og egner seg godt til å pynte med til 17. mai.

Plant ampler i krukker

Både hengende og sommerblomster som vokser rett opp gjør seg godt sammen i en krukke. En idé kan være å la noen typiske ampelplanter henge over krukkekanten sammen med noen andre planter som vokser rett opp. Dette gir blomsterkrukkene et spennende uttrykk. Ampler er mye blomsterflor for pengene, uansett om man henger dem opp eller planter dem ut.

Plant lobelia i krukker på trappen.

Hei og velkommen til oss

800 80 111
Åpningstider:
Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 16.00