hvit rosekule på festbordet

DIY: Så enkelt lager du en lekker rosekule

Kuler av roser eller nelliker er delikate som pynt på festbordet. De er enkle å lage selv, og svært dekorative. Vi viser deg hvordan du lager din egen rosekule.

Aldri har hjemmelaget vært mer moderne enn nå, og mange ønsker å gi et personlig touch til pyntingen. Det mest trendy i år er selvlagde og imponerende borddekorasjoner som rosekuler, mosekulerkuvertpynt og enkle borddekorasjoner. Nedenfor viser vi deg hvordan du med enkle grep kan lage lekre rose- eller nellikkuler.

Slik lager du rosekule


Dette trenger du:

  • En rund oasiskule (9 cm)
  • Roser (ca 2 bunter)
  • En skål
  • En kniv

Slik gjør du:

Bruk en rund oasiskule som du legger i vann så den trekker opp. Skjær av en liten del nederst på kula så den blir flat i bunnen. Start med å stikke roser eller nelliker langs kanten i bunnen av kulen, deretter fyller du på blomster tett i tett til du har fylt nesten hele kulen. Sett den på en liten skål så underlaget du setter den på ikke blir vått.

pyntet til fest med hvite rosekuler

Klassisk og vakkert pyntet til fest med hvite rosekuler.

Lag nellikkuler

Det er også nydelig å velge nelliker i stedet for roser. Du kan pynte de litt ekstra ved å feste små kvister og kongler på kulene. Synes du dette så komplisert ut så kan du naturligvis kjøpe dekorasjoner ferdig i nettbutikken vår og få de levert rett på døren. Enklere blir det ikke.

nellikkule på festbordet
rosekule på festbordet

Dekorer bordet med lekre nellik- og rosekuler.

Tips til andre ting du kan lage selv