Begonia Rex

Mesterens utvalgte: Begonia Rex

Mesterens utvalgte denne gangen er Begonia Rex - denne spennende varianten med sitt fargesprakende bladverk. Det er lett å la seg inspirere av disse plantenes fasinerende grønne, røde og sølvaktige farger. Begonia Rex passer deg som ønsker å tilføre liv i interiøret i høstmånedene.

Arcticgardener

Arcticgardener viser frem Begonia Rex i mange ulike varianter, og alle har dette fargesprakende bladverket.

Slik steller du Begonia Rex

Begonia Rex er en tropisk plante og trives best med mye lys og høy fuktighet.

Vanning: Begonia Rex liker aller best å få vann på skåla, det vil si at den får trekke opp vann via røttene nedenfra. Da får planten sunnere røtter og finere bladverk. Dette kan du gjøre ved å fylle vann i bunnen av potteskjuleren og plassere den indre potta med Begoniaen oppi. Her suger røttene opp ønsket vannmengde. Etter omlag 20 minutter kan du sjekke om det er noe overflødig vann i bunn og eventuelt helle det ut. Sjekk ukentlig om jorden er tørr med fingrene og tilfør vann om potten kjennes lett når du løfter den. 

Lys: Den liker mye indirekte lys. På høst og vinter bør du plassere den så lyst som mulig og i sommerhalvåret beskyttes den mot direkte sol. Jo bedre lys denne planten får, jo bedre kommer fargene i bladene fram.

Plassering: Kongebegonia tåler ikke tørr luft, og må ikke stå rett ved en varmeovn, varmepumpe eller lignende.

Temperatur: Trives ikke under 15 grader.

Gjødsel: Gi den næring 1-3 ganger i måneden i vekstsesongen fra mars-september. I vinterhalvåret trenger den ikke ekstra næring.

Begonia Rex
Begonia Rex

Begonia Rex 'Alaska Creek' og Begonia Rex 'Asian Tundra' med sine karakteristiske og dekorative blader.

Hva er Mesterens utvalgte?

Hver måned fremhever vi en grønn plante. Dette gjør vi i samarbeid med planteentusiast og agronom Anders Røyneberg, bedre kjent som Arcticgardener. Han viser deg hvordan du lykkes med med den utvalgte planten samt gir deg små funfacts. Mesterens utvalgte vil også være i salg i alle Mester Grønn sine butikker inkl. nettbutikken.

Mesterens utvalgte