grønne planter monstera

Slik lykkes du med Monstera

Monstera er en av de mest populære og trendy grønne plantene vi har. Denne meksikanske majesteten av en plante har hatt enorm suksess som potteplante fordi den er seiglivet, nøysom og svært tilpasningsdyktig.

Monstera, eller vindusblad, er en lettstelt og robust grønn plante. De store dekorative bladene har blitt like populære på interiør og klær som de er i naturen. Vi blir aldri lei denne vakre potteplanten og gleden er stor hver gang den belønner deg med et nytt hjerteformet blad.

Monstera

Monstera er både lettstelt og dekorativ, og er nok den mest populære grønne planten vi har.

Slik steller du Monstera

  • Vanning: Monstera trenger lite vann, og la den tørke opp mellom hver vanning. Vann gjerne med romtemperert vann.
  • Lys: Den kan gjerne få en lys plassering vinterstid. Dersom bladene ikke splitter seg trenger den mer lys. På sommeren bør den beskyttes mot den sterkeste solen.
  • Temperatur: Bør ikke plasseres i temperatur under 15 grader.
  • Gjødsel: Har et beskjedent krav til gjødsel, bruk svak dosering spesielt i vinterhalvåret
  • I likhet med andre grønne planter setter den pris på en jevnlig dusj med sprayflaske i ny og ne. Tørk gjerne støv av de med jevne mellomrom også.
Monstera og andre grønne planter

Monstera trives best med en lys plassering på vinteren.

Slik potter du om Monstera

Omtrent en gang i året, eller annet hvert år, er det lurt å potte om monsteraen din. Det kan være lurt å flytte den over i en ny og større potte slik at røttene får større plass til å vokse, i tillegg letter det vannejobben. For å avgjøre om det er behov for å potte om monsteraen kan du lirke av plastpotten og sjekke om røttene har grodd så mye at det er lite jord igjen. Den beste tiden å gjøre dette på er fra mars til mai, da er vinterdvalen over og vekstsesongen i gang.

Monstera

Monstera er en klatreplante og kan vokse seg stor og frodig på få år med riktig stell.

La monstera vokse seg stor og frodig

Monstera er en klatreplante som kan vokse seg stor og frodig. Ønsker du en monstera med store blader, er det lurt å klippe bort mindre bladverk nederst på planten. Da bruker planten energien på de store hovedbladene fremfor de små. I tillegg er det lurt å potte om monsteraen ca. annet hvert år med ny jord. Gir du den også godt med næring i vår og sommerhalvåret vil den premiere deg med nye friske skudd. Monstera er som sagt en klatreplante, så om du fester den til en bambuspinne eller mosestokk vil dette stimulere til vekst, i tillegg til at den vokser oppover i stedet for å legge seg utover.

Monstera

Fyll huset med monstera i ulike størrelser.

grønne planter monstera blad i vase

Skjær av et monsterablad og sett den i vase, så har du pynt som varer i lang tid.

1 års kvalitetsgaranti på grønne planter

Du skal være trygg på at blomster og planter kjøpt hos Mester Grønn alltid har den beste kvaliteten. Derfor har vi ett års kvalitetsgaranti på grønne planter. Vi bytter alle blomster og planter som ikke holder garantert kvalitet og levetid.

grønne planter monstera i miljø

Vi har 1 års kvalitetsgaranti på alle grønne planter.

Bestill grønne planter på nett

Vi anbefaler å lese