grønne planter monstera i miljø

Slik lykkes du med Monstera

Monstera er en av de mest populære og trendy grønne plantene vi har. Denne meksikanske majesteten av en plante har hatt enorm suksess som potteplante fordi den er seiglivet, nøysom og svært tilpasningsdyktig.

Monstera, eller vindusblad, er en lettstelt og robust grønn plante. De store dekorative bladene har blitt like populære på interiør og klær som de er i naturen. Vi blir aldri lei denne vakre potteplanten og gleden er stor hver gang den belønner deg med et nytt hjerteformet blad.

Monstera

Monstera er nok den mest populære grønne planten vi har.

Slik steller du Monstera

  • Vanning: Monstera trenger lite vann, og la den tørke opp mellom hver vanning. Vann gjerne med romtemperert vann.
  • Lys: Den kan gjerne få en lys plassering vinterstid. Dersom bladene ikke splitter seg trenger den mer lys. På sommeren bør den beskyttes mot den sterkeste solen.
  • Temperatur: Bør ikke plasseres i temperatur under 15 grader.
  • Gjødsel: Har et beskjedent krav til gjødsel, bruk svak dosering spesielt i vinterhalvåret
  • I likhet med andre grønne planter setter den pris på en jevnlig dusj med sprayflaske i ny og ne. Tørk gjerne støv av de med jevne mellomrom også.

Når potten begynner å bli for liten bør de plantes over til en litt større potte for å kunne fortsette å trives og utvikles. En større potte gir større tilgang på vann og næring så planten ikke trenger tilsyn fullt så ofte.

La den vokse seg stor og frodig

Klipp gjerne bort mindre bladverk nederst på planten, da blir hovedbladene større. Pott den gjerne om årlig med ny jord om du vil den skal vokse seg stor, eventuelt gi den godt med næring i vår og sommerhalvåret - da vil den premiere deg med nye friske skudd. Monstera er en klatreplante, så om du fester den til en bambuspinne eller mosestokk vil dette stimulere til vekst, i tillegg til at den blir lettere å forme.

Monstera arcticgardener

Grønnplante-entusiasten Arcticgardener har fylt huset sitt med monstera i ulike størrelser.

grønne planter monstera blad i vase

Skjær av et monsterablad og sett den i vase, så har du pynt som varer i lang tid.

1 års kvalitetsgaranti på grønne planter

Du skal være trygg på at blomster og planter kjøpt hos Mester Grønn alltid har den beste kvaliteten. Derfor har vi ett års kvalitetsgaranti på grønne planter. Vi bytter alle blomster og planter som ikke holder garantert kvalitet og levetid.

grønne planter monstera i miljø

Vi har 1 års kvalitetsgaranti på alle grønne planter.

Bestill grønne planter på nett

Vi anbefaler å lese