Stell av grønne planter

Slik steller du grønne planter

Du trenger ikke å ha grønne fingre for å lykkes med de fleste grønne planter. Grønne planter er generelt lettstelte bare de får riktig plassering og ikke vannes for mye.

Du trenger ikke å ha «grønne fingre» for å få frodige planter. Med litt gjødsel i vekstperioden og en dusj en gang i mellom vil plantene klare seg godt i stuen. Den største faren er kanskje at vi vanner for mye og at plantene derfor blir stående med røttene i vann. Husk derfor å helle av overflødig vann etter vanning.

Slik lykkes du med grønne planter


Stelletips grønne planter:

  • Vanning: Generelt kan man si at grønne planter trenger lite vann, jo tykker bladene er, jo sjeldnere trenger de å vannes. De fleste grønne planter ønsker å tørke opp mellom hver vanning. Vann med romtemperert vann.
  • Lys: Skjermes fra intens solstek på sommeren, og tåler en noe skyggefull plassering
  • Temperatur: Grønne planter bør ikke plasseres i temperatur under 15 grader.
  • Gjødsel: Grønne planter har et beskjedent krav til gjødsel, bruk svak dosering spesielt i vinterhalvåret
  • Grønne planter setter pris på en jevnlig dusj med sprayflaske. Tørk gjerne støv av de med jevne mellomrom også.
  • Når potten begynner å bli for liten bør de plantes over til en litt større potte for å kunne fortsette å trives og utvikles. En større potte gir større tilgang på vann og næring så planten ikke trenger tilsyn fullt så ofte.

Les ogsåInnred med grønne planter

Grønne planter i stuen

Grønne planter er et dekorativt dekorelement i stuen.

Slik gjødsler du grønne planter


1 års kvalitetsgaranti på grønne planter

Du skal være trygg på at blomster og planter kjøpt hos Mester Grønn alltid har den beste kvaliteten. Derfor har vi ett års kvalitetsgaranti på grønne planter. Vi bytter alle blomster og planter som ikke holder garantert kvalitet og levetid.

Grønne planter, areca, schefflera, ficus ginseng, monstera

Vi har 1 års kvalitetsgaranti på alle grønne planter.

Går i hvilemodus på vinteren

På vinteren er det helt naturlig at grønnplantene er i «hvilemodus», og mange varianter mister noen blader, det er helt vanlig. I denne perioden er tilvekst svært lav, og vannkonsumet er også svært lite. De varianter som krever en opptørking mellom vanning, er da spesielt sensitive for å bli overvannet. De må få tørke opp mellom vanning. Gi gjerne plantene en plassering på vinteren, som gir optimal tilgang på dagslys (for eksempel stort sørvendt vindu), det setter planten pris på. Da vil ny tilvekst, med nye friske skudd, komme fortere i gang.

Grønne planter, Strelitzia, Phlebodium,

Gi de grønne plantene en lys plassering gjennom vinteren.

Stelletipsene varierer fra plante til plante

Stelletipsene ovenfor er generelle for grønne planter, men stelletipsene for de ulike plantene kan variere noe. Her er litt mer informasjon om stell av ulike grønne planter som f.eks. ZamioculcasFicus GinsengterrassepalmerYuccapalme og Schefflera.

Grønne planter i miljø

Grønne planter finnes i mange varianter.

Bestill grønne planter på nett

Vi anbefaler å lese