Peperomia

Peperomia - slik steller du dem

15. Desember, 2023
Kategori
Stelletips Grønne planter

Peperomia er en tropisk plante og finnes i utrolig mange farger og varianter. Her kan du finne en akkurat for din smak, enten du liker irrgrønne og saftige blader eller du foretrekker bladverk med blå- og lillatoner.

Peperomia er vakre og lettstelte grønne planter. De trives best når de får stå lyst og med god og jevn temperatur. I Danmark kalles peperomia for radiatorplante, det sier mye om at den tåler tørr luft veldig bra og er generelt svært hardfør.

Peperomia

Peperomia er en lettstelt plante som trenger lite vann.

Slik steller du peperomia

  • Vanning: Det er viktig at en Peperomia ikke får for mye vann. Den bør få tørke mellom hver vanning, en gang i uka er rikelig. Peperomia vil helst drikke vann fra bunnen. Se hvordan du bør vanne lenger ned.
  • PlasseringDen trenger lys, men bør ikke stå rett i sola i et sørvendt vindu på sommeren. Om vinteren bør den få stå rett ved et vindu.
  • Temperatur: Peperomia er en tropisk plante som trives i god og jevn romtemperatur. Den tåler ikke kulde og bør ikke så i kald trekk.
  • Gjødsling: Peperomia er ikke en spesielt næringskrevende plante, men den bør få litt gjødsel på våren og sommeren. Siden den trenger lite vann, passer langtidsgjødsel godt.
Peperomia

Peperomia finnes i mange ulike farger og varianter.

peperomia

Slik bør du vanne peperomia

Syns du det er vanskelig å vite hvor mye vann planten din trenger? Når peperomia kjennes tørr ut på jordoverflaten og potta er lett å løfte, er det på tide å vanne. Sett peperomia ned i en skål eller bøtte med lunkent vann og la den selv drikke ønsket mengde i ca. 30 minutter. Så slipper du overvanning og at planten drukner. Gjenta vanningen neste gang planten er tørr. Husk jo mer sol og varme på våren, jo tørstere blir planten din.

Peperomia

Peperomia er lettstelt og tåler tørr luft godt.

Bestill grønne planter på nett

Vi tror du også vil like dette