Alocasia

Slik lykkes du med Alocasia

Alocasia er en tropiske plante som kommer i mange størrelser og varianter. Her er det noe for enhver smak. Med sine store blanke blader med karakteristiske tykke bladnerver, har denne blitt en favoritt hos mange.

Alocasia finnes i utrolig mange spennende varianter, og kan variere i størrelse fra 20 cm. til over en meter høye. Det som kjennetegner Alocasia-slekten er de store dekorative bladene.

Alocasia Arcticgardener

Arcticgardener viser frem den storslotte Alocasia 'Black Princess'.

Stelletips Alocasia

  • Lys: Alocasia er en tropisk plante som vil ha mye lys. Plassér den gjerne i nærheten av et vindu gjennom høst- og vinter, men unngå intens solstek på sommeren.
  • Vanning: Den liker jevnt fuktig jord. La jorda tørke litt opp mellom hver vanning og kjenn med fingeren om jorden er fuktig eller tørr.
  • Planten kan gjerne dusjes med lunkent vann, og den liker å bli tørket støv av med en fuktig klut.
  • Gjødsel: Gi den næring ca. 1 gang i måneden i sommerhalvåret, sjeldnere på vinteren.
  • Plassering: Som andre tropiske planter er Alocasia følsom for kald trekk, så plasser den i et lyst rom med god temperatur (min. 15 grader).
  • Når det kommer nye blader, er det vanlig at et gammelt blad visner rett etterpå.

Får du gule/brune blader kan det være et tegn på at den har fått for mye vann, for lite tilgang på dagslys eller at den har blitt utsatt for kulde.

Alocasia Black Velvet
Alocasia Pink Dragon

Alocasia Black Velvet og Alocasia Pink Dragon

Spray plantene med grønnsåpevann

Et lurt tips er å spraye nye planter med grønnsåpevann. Bland 1/2 dl. flytende grønnsåpe til en liter vann, og hell det over på en sprayflaske. Det beskytter planten mot angrep av lus og andre skadedyr. I tillegg blir bladene glansfulle, rene og blanke. Da ser Alocasiaen ekstra sunn og grønn ut.

Alocasia Pink Princess
Alocasia Red Secret

Alocasia Pink Princess med store kraftige blader og Alocasia Red Secret med mindre blader.

Alocasia Black Velvet

Stilig Alocasia 'Black Velvet' med sine mørke dekorative blader.

Alocasia kan være giftig

Alocasia er en svært dekorativ plante, men den kan være giftig. Har du små barn eller dyr i huset bør du plassere den et sted de ikke får tak i den.

Alocasia Amazonica

Alocasia Amazonica

Opptil 50% på grønne planter

Vi tror du også vil like dette