grønne planter i miljø

10 trendy grønne planter til stua

Grønne planter er fortsatt supertrendy og har kommet for å bli i interiørbildet. Grønne planter er lettstelte, trendy og bidrar til økt trivsel. Vi har plukket ut de 10 mest trendy grønne plantene du bare må ha i huset akkurat nå.

Grønne planter er mer populære enn noen gang, og man kan aldri få for mye grønne planter. Det er trendy å blande ulike størrelser og sorter slik at det virkelig bugner. Ulike former og overflater på bladene skaper et organisk og spennende uttrykk, som det er deilig å hvile øynene på. Vi har plukket ut de 10 mest trendy grønne plantene du kan ha i huset akkurat nå.

grønne planter i miljø

Skap din egen grønne oase.

1. Strelitzia

Strelitzia er kanskje den mest trendy planten nå om dagen. Strelitzia kan vokse seg veldig stor, og kjennetegnes med sine store blader som strekker seg mot solen. Her kan du virkelig få den tropiske følelsen inn i hjemmet.

grønne planter i potte_strelitzia

Strelitzia er en av de kuleste plantene nå om dagen.

2. Fiolinfiken (Ficus Lyrata)

Med sine flotte fiolinformede blader har fiolinfiken fått en ny vår som retroplante. For noen få år siden var markedet nesten støvsugd for fiolinfiken. Nå er tilgangen bedre, og den finnes i mange spennende størrelser. Fiolinfiken kan gjerne få en lys plassering vinterstid, men bør beskyttes mot den sterkeste solen på sommeren. Planten bør gjennomvannes ved vanning, men må tørke lett opp mellom vanning. På grunn av sitt tropiske opphav liker planten høy luftfuktighet og kan gjerne dusjes.

fiolinfiken i potte_grønne planter

Trendy fiolinfiken finnes i ulike størrelser.

3. Monstera

Monstera, eller vindusblad, er en lettstelt og robust grønn plante. Monstera har fått en skikkelig renessanse. Monstera-bladene har nesten vært synonymt med grønnplantetrenden de siste årene, og monsterabladet går igjen som trykk på klær, tapeter, puter, duker og alt man måtte ønske å ha i huset.

Monstera kan gjerne få en lys plassering vinterstid, men bør beskyttes mot den sterkeste solen på sommeren. La planten tørke lett opp mellom hver vanning, men gi den gjerne en dusj.

Monstera
monstera monkey mask

Monstera er veldig lettstelt, og sorten "Monkey Mask" er veldig kul med sine hullete blader.

4. Calathea

Calathea er supertrendy nå, med sine karakteristiske mønster på bladene. Calathea finnes i uttallige varianter. Etterspørselen etter Calathea har eksplodert de sist par årene, så det er til tider vanskelig å få tak i nok planter for å dekke etterspørselen.

calathea_grønne planter

Miks av ulike varianter av Calathea.

calathea hydnophytum_grønne planter

Stilig Calathea med sitt karakteristiske mønster på bladene.

5. Coleus

Liker du fargesterke planter som gjør litt ut av seg? Da er Coleus, eller praktspragle, et godt valg. Med sine fantastiske bladtegninger i ulike farger er det ikke rart at Coleus har blitt en av de mest trendy plantene vi har. Coleus enkel å ta stiklinger av – bare klipp av en stilk eller to og sett de i små vaser med vann til de får røtter – så kan du plante de i jord. Som hos en del andre planter, vil det at du klipper den ned faktisk føre til mer vekst – planten vil óg buske seg og bli kraftigere, mer robust og enda finere.

Coleus

6. Philodendron

Philodendron har blitt en skikkelig favoritt hos mange, med sine fine taggete blader. Philodendron finnes også i mange andre stilige varianter.

philodendron Selloum_grønne planter

Philodendron Selloum har tykke stilige blader.

7. Kokospalme

Kokospalme er en skikkelig kul plante hvor de store avlange bladene vokser direkte ut av kokosnøtten. Kokospalmen trives i lyse forhold og trives best når jorden er lett fuktig. Navnet Cocos kommer fra portugisisk coco, som er navnet på en ape.

cocoas nucifer_kokospalme_grønne planter
Bilde uten navn

Stilig Cocos nucifer hvor bladene vokser direkte ut av kokosnøtten.

8. Caladium

Caladium har på kort tid blitt en av de mest trendy plantene vi har. Med sitt delikate og særs fotogene bladverk er det ikke rart mange har trykket Caladium til sitt bryst. Den finnes i utrolig mange ulike fargevarianter - så her finnes en for enhver smak. Caladium er en en tropisk plante – det vil si at den liker varme, fuktighet og mye indirekte lys.

Caladium

Caladium har et fantastisk vakkert bladverk.

9. Alocasia

Alocasia, eller elefantøre som den også blir kalt, er en tropiske plante som kommer i mange størrelser og varianter. Med sine store blanke blader med karakteristiske tykke bladnerver, har denne blitt en favoritt hos mange.

Alocasia

Alocasia Black Velvet er en av mange varianter i Alocasia-familien.

10. Pilea (elefantøre)

Pileafamilien består av mange søte små grønne planter. Pilea peperomioides seiler nok opp som den mest kjente av de. Den har derfor fått flere kallenavn som elefantøre og kinesisk pengetre. Pileafamilien har sin opprinnelse i tropiske varme strøk. Plantene er lettstelte, har vannholdige blader og tåler godt å tørke ut.

pilea_grønne planter

Pilea er lettstelt og skyter stadig vekk nye skudd.

Bestill grønne planter på nett

Vi anbefaler å lese