Strelitzia Nicolai

Strelitzia - slik lykkes du med den

28. Desember, 2023
Kategori
Stelletips Inspirasjon Grønne planter

Strelitzia er en tropisk skjønnhet som på kort tid har blitt en av de hotteste grønnplantene vi har. Det er ikke rart flere og flere legger sin elsk på denne planten. Med sine store dekorative blader strekker den seg mot lyset og er som et flott møbel i seg selv.

Trendy Strelitzia Nicolai

Strelitzia, eller paradisfuglblomst som den også kalles, er supertrendy med sine store flotte blad. Den blir større og vakrere jo eldre den blir, og kan bli flere meter høy. Bladene vil etter hvert få flikete og slitte bladkanter. Det er for å tåle vind i tropiske strøk, og er litt av plantens biologiske sjarm som kommer med alderen, det gir planten litt karakter. Trives den ekstra godt, vil den kanskje også belønne deg med sine vakre blomster som blomstrer lenge, men da er du heldig.

Strelitzia nicolai

Stelletips strelitzia

Strelitzia er relativt lettstelt bare den får nok lys og vann.

  • Lys: Strelitzia er en tropisk plante som vil ha mye lys. Plasser den en plass den får masse lys hele dagen, men unngå direkte sollys over lang tid. 
  • Plassering: På sommeren trives den godt ute ute på terrassen, og tåler da både sol og skygge. Gjennom vinteren må den inn i stuen og plasseres i et vindu hvor den får god tilgang på dagslys. Den tåler ikke kald trekk, og vil mistrives med temperaturer under 10 grader.
  • Vanning: Strelitzia er en stor plante som krever en del vann og næring. Gi den gjerne vann ukentlig, særlig i vekstsesongen på sommerhalvåret. I vinterhalvåret trenger den mindre vann. Stikk fingeren 5-10 cm ned i jorden før vanning, er jorden fuktig kan vanningen utsettes. Hvor planten er plassert, hvor varmt det er i rommet etc. spiller også inn på hvor hyppig planten har behov for vann. Strelitzia liker også høy luktfuktighet og elsker derfor å bli sprayet med lunkent vann. Har du mulighet liker den også å få en tur innom dusjen med jevne mellomrom. Siden vekstpunktet ligger under jorda, bør den vannes fra bunnen. En grei regel er at den må ha vann om potta føles lett å løfte opp. Det må ikke bli stående igjen vann i potta over lang tid.
  • Ompotting: Stikk fingeren i jorden og kjenn etter. Når potten kjennes full av røtter må den pottes om. For lite plass hemmer veksten. Øk med maks to pottestørrelser når du potter om.

Tips: Tørk gjerne støv av bladene et par ganger i året. Bruk en lunken og myk klut. Da vil bladene puste bedre og inneklimaet i stuen blir bedre.

Strelitzia nicolai

Strelitzia Nicolai er en tropisk plante som liker mye lys og fuktighet.

Strelitzia nicolay

Har du en uteplass, liker Strelitzia godt å tilbringe sommerhalvåret utendørs.

Bestill grønne planter på nett

Vi tror du vil like