Fredslilje

Fredslilje - slik steller du den

17. Desember, 2023
Kategori
Stelletips Grønne planter

Fredslilje (Spathiphyllum) er en lettstelt og dekorativ plante med sine hvite blomster og irrgrønne blader. I tillegg er den kjent for sine luftrensende kvaliteter.

Fredslilje er en av våre velkjente klassikere. Den er hardfør og tåler ujevnt stell - det eneste den ikke liker er kald trekk på vinteren eller direkte sol på sommeren.

Fredslilje

Fredslilje er en av de meste lettstelte plantene vi har.

Stelletips fredslilje (Spathiphyllum):

  • Vanning: Fredslilje vannes regelmessig med romtemperert vann. La jorda tørke litt opp mellom hver vanning.
  • Lys: En lys plassering gir rikest blomstring. Unngå den mest intense solsteken på sommeren.
  • Temperatur: Unngå plassering under 16 grader.
  • Gjødsel: Gjødsles hver 14. dag med organisk næring, men halvér dosering i vinterhalvåret.
Grønne planter

Fredslilje og Zamioculcas tåler fint å plasseres i en litt mørk krok i stuen.

Ta fredsliljen med inn i dusjen

Fredslilje er en vannelskende sumpplante. Et godt tips er å gjennomvanne den jevnlig ved å dusje den i romtemperert vann - da får du vasket vekk støv fra bladene og resultatet er en sunnere, renere og grønnere plante som gir deg bedre inneluft.

Enda enklere er å sette den i en grow-in selvvaningspotte - så drikker den akkurat den mengden vann den ønsker.

Dusj fredsliljen av og til

Fredslilje er en sumpplante som elsker å bli dusjet for å få fuktighet og vaske vekk støv på bladene.

1 års kvalitetsgaranti på grønne planter

Du skal være trygg på at blomster og planter kjøpt hos Mester Grønn alltid har den beste kvaliteten. Derfor har vi ett års kvalitetsgaranti på grønne planter. Vi bytter alle blomster og planter som ikke holder garantert kvalitet og levetid.

1 års kvalitetsgaranti på alle grønne planter

Vi har 1 års kvalitetsgaranti på alle grønne planter.

Vanlige spørsmål om Fredslilje

Fredslilje er en svært lettstelt plante. Den bør vannes regelmessig med romtemperert vann, og la jorden få tørke litt opp mellom hver vanning. Unngå at planten blir stående med røttene i vann. Fredslilje kan trives godt på en mørk plass i hjemmet, men en lys plassering gir rikest blomstring. Unngå å plassere den under 16 grader. 

Fredslilje kan trives godt på en mørk plass i hjemmet, men en lys plassering gir rikest blomstring. Unngå den mest intense solsteken på sommeren, og unngå å plassere den under 16 grader. 

Fredslilje er en vannelskende sumpplante. Den bør vannes ukentlig med romtemperert vann, og la jorden få tørke litt opp mellom hver vanning. Unngå at planten blir stående med røttene i vann. Kjenn etter med fingeren og gi vann når jorden er lett fuktig. Dusj gjerne hele planten i dusjen en gang i måneden, så får du vasket vekk støv fra bladene og resultatet er en sunnere, renere og grønnere plante som gir deg bedre inneluft.

Opplever du at bladene på Fredsliljen får brune kanter skyldes det vanligvis at den har fått litt for lite vann. Vann planten godt, og dusj den regelmessig slik at den får nok fuktighet. Har bladene blitt veldig stygge så knip eller skjær de bort.

Fredslilje er en plante med mildt irriterende plantesaft. Kontakt gjerne Giftinformasjonen dersom barnet ditt har spist større mengder Fredslilje og blitt dårlig.

Bestill grønne planter på nett

Vi anbefaler å lese