Begonia Rex

Begonia Rex - slik lykkes du med den

21. August, 2023
Kategori
Stelletips Grønne planter

Begonia Rex er kjent for sitt unike og fargesprakende bladverk. Det er lett å la seg inspirere av disse plantenes fasinerende grønne, røde og sølvaktige farger. Begonia Rex passer deg som ønsker å tilføre liv i interiøret i høstmånedene.

Begonia Rex, eller Kongebegonia som den også kalles, er en fantastisk plante. Kongenavnet har den fått på grunn av de spesielt fargerike og dekorative bladene.

Begonia Rex

Begonia Rex finnes i mange ulike varianter, og alle har dette fargesprakende bladverket.

Hvordan steller du Begonia rex?

Begonia Rex er en tropisk plante og trives best med mye lys og høy fuktighet.

  • Vanning: Begonia Rex liker aller best å få vann på skåla, det vil si at den får trekke opp vann via røttene nedenfra. Da får planten sunnere røtter og finere bladverk. Dette kan du gjøre ved å fylle vann i bunnen av potteskjuleren og plassere den indre potta med Begoniaen oppi. Her suger røttene opp ønsket vannmengde. Etter omlag 20 minutter kan du sjekke om det er noe overflødig vann i bunn og eventuelt helle det ut. Sjekk ukentlig om jorden er tørr med fingrene og tilfør vann om potten kjennes lett når du løfter den. 
  • Lys: Den liker mye indirekte lys. På høst og vinter bør du plassere den så lyst som mulig og i sommerhalvåret beskyttes den mot direkte sol. Jo bedre lys denne planten får, jo bedre kommer fargene i bladene fram.
  • Plassering: Kongebegonia tåler ikke tørr luft, og må ikke stå rett ved en varmeovn, varmepumpe eller lignende.
  • Temperatur: Trives ikke under 15 grader.
  • Gjødsel: Gi den næring 1-3 ganger i måneden i vekstsesongen fra mars-september. I vinterhalvåret trenger den ikke ekstra næring.
Begonia rex

Begonia rex har et fantastisk bladverk.

Begonia Rex 'Alaska Creek'

Begonia Rex 'Alaska Creek'

Begonia Rex Indian Summer

Begonia Rex 'Indian Summer'

Begonia Rex 'Asian Tundra'

Begonia Rex 'Asian Tundra'

Ta stiklinger av Begonia Rex

Begonia Rex er lett å formere selv ved å ta stiklinger av bladene. Bladene kan stikkes rett i jorda, og danner røtter fra nerven i bladet.

Brune flekker på Begonia

Begonia kan som mange andre planter få litt brune flekker på bladverket om det er mye salter og mineraler i vannet. Du kan redusere problemet ved å la vannet stå et døgn i kanna før du vanner. Da synker saltene i vannet ned og risikoen for flekker blir mindre. Som de fleste andre planter foretrekker Begonia oksygenrikt regnvann - om du har tilgang på det.

Begonia Rex 'Maui Sunset'

Begonia Rex 'Maui Sunset'

Begonia Rex 'Inca Flame'

Begonia Rex 'Inca Flame'

Begonia Rex 'Jungle Black'

Begonia Rex 'Jungle Black'

Begonia Rex 'Maori Haze'

Begonia Rex 'Maori Haze'

Bestill grønne planter på nett

Vi tror du også vil like dette