yucca palme

Yuccapalme - slik steller du den

26. Desember, 2023
Kategori
Stelletips Grønne planter

Yuccapalme er en svært lettstelt plante. Det er svært få grønne planter som skal stå i sollys, men Yuccapalme er en plante som trives i full sol. Sett den gjerne ut om sommeren.

Yuccapalme er en av de mest lettstelte grønne plantene vi har. Den finnes i mange størrelser, fra de små som passer i vinduskarmen til større yuccapalmene som passer best på gulvet og er et møbel i seg selv.

Yuccapalme

Yuccapalme er lettstelt og egner seg veldig godt på studenthybelen.

Stelletips Yuccapalme:

  • Vanning: Yucca er tørkesterk. La jorden tørke godt opp mellom vanning, men gjennomvannes grundig med romtemperert vann når det vannes.
  • Lys: Plasseres gjerne lyst og solfylt. En plassering med mindre dagslys vinterstid vil gi gulere bladverk vinterstid. Trives godt ute om sommeren.
  • Gjødsling: Gjødsles månedlig med organisk næring. Gjødsles ikke i vinterhalvåret.
  • Temperatur: En litt kjølig plassering gjør planten godt. Optimal temperatur er 15-19 grader, men planten kan plasseres ned til 12 grader.
Store yuccapalmer

Store flotte yuccapalmer er dekorative og lettstelte.

yuccapalme lettstelt i miljø

Yuccapalme er en av de enkleste plantene du kan ha i huset.

Stikk fingeren i jorda

Yuccapalme er en svært lettstelt grønn plante. Men en vanlig tabbe er å vanne planten for mye. Men hvor mye vann trenger yucca uten at de hverken drukner eller tørker ut? Én ting er sikkert – ingen planter liker å stå med røttene i vann. Da får ikke røttene luft og blir «kvalt». Er du usikker på om du trenger å vanne plantene er det lurt å stikke fingeren ned i potten for å kjenne etter. Er det helt tørt er det lurt å gi de litt vann.

Yuccapalme
Yuccapalme

Yuccapalme er lettstelt og egner seg godt i kontorlandskap.

Bestill grønne planter på nett

Vi anbefaler å lese