Grønnrenner plante

Grønnrenner - slik lykkes du med den

5. Januar, 2024
Kategori
Stelletips Grønne planter

Grønnrenner er en av de enkleste plantene å lykkes med. Den har med rette fått tilnavnet ungkarsplanten, da den har en egen evne til å overleve selv om den får minimalt med stell.

Grønnrenner (Chlorophytum comosum) er en enkel og sjarmerende grønn plante. Mange erindrer nok at de vokste opp med en grønnrenner hengende i kjøkkenvinduet på 70- og 80-tallet. I en ampel kommer grønnrenner virkelig til sinn rett når de tofargete bladene får henge fritt utover pottekanten. Med sine bølgende blader og luftrensende egenskaper bringer den ikke bare grønn harmoni inn i hjemmet dit, men også en følelse av friskhet og og fred.

Kallenavnet ungkarsplante sier mye om overlevelsesegenskapene til grønnrenner, og den er i prinsippet nesten umulig å ta livet av!

Grønnrenner plante

Grønnrenner med sine bølgende blader som brer seg utover er super å ha på en pidestall.

Slik steller du grønnrenner

Grønrenner er kjent for å være både lettstelt og robust. For å lykkes med grønnrenner bør du følge disse stelletipsene:

  • Vanning: La jorden tørke lett opp mellom hver gang du vanner.
  • Plassering: Grønnrenner trives de fleste steder, men gi den gjerne god tilgang på dagslys gjennom vinteren. Beskytt den mot intens solstek på sommeren.
  • Gjødsling: Planten har et beskjedent krav til gjødsel. Gi den litt flytende gjødsel ca. en gang i måneden i vekstsesongen (vår og sommer). Reduser gjødslingen om vinteren når planten går inn i en hvileperiode.
  • Omplanting: Grønnrenner vokse veldig fort. Røttene vokser så fort at det anbefales å plante om hvert år.
Grønnrenner plante

Ta stiklinger av grønnrenner

Grønnrenner produsere små babyplanter (avleggere) som henger ned fra plantene. De kan skape nye planter. Klipp av avleggeren og sett den i et glass med vann. Når den har skapt røtter kan du plante den i en potte med god jord. Og vipps, så har du en ny fin plante.

Luftrensende effekt

Grønnrenner har en luftrensende effekt og er faktisk en av de beste plantene for å rense luften i hjemmet ditt. Grønnrenner fjerner blant annet giftstoffer som formaldehyd fra luften. NASA har også plassert grønnrenner på sin liste over de beste luftrensende inneplantene.

Grønnrenner plante

Bestill grønne planter på nett