Blomstenes magiske kraft på Sankthansaften

7 blomster under hodeputen på Sankthansaften

18. Mai, 2024
Kategori
Inspirasjon Sommer

Sankthansaften er knyttet til mange gamle midtsommertradisjoner. I følge gammel overtro skulle man natt til Sankthansaften plukke 7 ulike blomster å legge de under hodeputen.

Sankthansaften feires 23. juni, og er knyttet til mange gamle før-kristne midtsommertradisjoner. Båtliv, grilling, bål og folkefest er noen av mange lokale skikker vi har i tilknytning til feiringen. Men det er ikke bare grilling og bålbrenning som er knyttet til gamle tradisjoner og overtro rundt sankthansaften.

legg 7 slag blomster under hodeputen natt til sankthansaften

Legg 7 slag blomster under hodeputen natt til sankthansaften.

Blomster under hodeputen

I gamledager var man helt sikker på at blomstene hadde en helt spesiell kraft denne sommernatten. Det var derfor den beste tiden til å samle inn de plantene som skulle brukes til medisinsk bruk. I følge gammel overtro skulle man også natt til Sankthansaften plukke 7 ulike blomster å legge de under hodeputen. I løpet av natten skulle du, gjennom dine drømmer, få se hvem som skulle bli din fremtidige ektemann.

Vi har plukket ut 7 ulike blomster som kan være til oppmuntring under hodeputen, eller som inspirasjon til å pynte til sankthansfesten.

Både potteplanter og avskårne blomster er flotte å pynte med til Sankthansfesten, eller å gi til noen du setter ekstra pris på. Valget er ditt, og hvem vet kanskje kommer drømmeprinsen?

Pynt deg med blomsterkrans

Ønsker du å pynte deg med blomster i håret til sankthansfesten, så kan du se instruksjonsvideoen vår hvor vi viser deg hvordan du enkelt kan lage din egen blomsterkrans.

pynt deg med blomsterkrans i håret
pynt deg med blomsterkrans i håret

Pynt deg med blomsterkrans i håret.

Vi anbefaler å lese