ranunkler i rosa

Nyt ranunklene nå som sesongen er her

Nå er sesongen endelig her for de vakre og populære ranunklene. Med sine vakre fylte blomster, som består av mange kronblader er dette manges favorittblomst.

store og vakre clooney ranunkler

Store og vakre Clooney ranunkler.

Hovedsesongen for ranunkler er fra februar til april, så det gjelder å nyte de så lenge de er tilgjengelige. Ranunkler finnes i mange ulike farger, fra hvitt og sarte lyserosa fargetoner til rødt, gult og oransje. Så her er det noe for enhver smak og ethvert interiør.

ranunkler kommer i mange fargenyanser

Ranunkler kommer i mange fargenyanser av rosa, orange og hvitt.

Hvordan behandle avskårne ranunkler?

  • Ranunkler har tynne blader som lett råtner hvis de blir liggende i vann. Fjern alt av blader som havner under vann i vasen slik at vannet holder seg rent.
  • Kutt blomsterstilkene på tvers med en skarp kniv (ikke saks) og sett dem i vann.
  • Bruk holdbarhetsmiddelet du får med blomsten hos Mester Grønn. Dette inneholder næring til blomsten og bidrar til å hemme bakterievekst i vannet.
  • La gjerne ranunklene stå kjølig om natten for lengre blomstringstid.
nydelig ranunkler med eukalyptus

Nydelig ranunkler med eukalyptus.

trendy bukett med ranunkler og nelliker

Trendy bukett med bl. a. ranunkler og nelliker.

vakkert å kombinere ranunkler og tulipaner

Det er vakkert å kombinere ranunkler og tulipaner.

Italiensk håndtverk

Våre ranunkler produseres på friland (utendørs) i Italia hos nøye utvalgte gartnere. Vi har gjort et utvalg av de beste sortene som tåler håndtering og transport godt, og som har maks levetid hos kunden. I tillegg jobbes det aktivt med å utvikle farger og sorter som er tilpasset den norske kunden. Så ta deg en tur innom din nærmeste Mester Grønn butikk, og la deg inspirere.

vakre hvite ranunkler

Vakre hvite ranunkler.

Prinsen som ble en blomst

I eventyr forvandler frosker seg til prinser og det var en asiatisk prins i akkurat et slikt eventyr som gav navnet til denne blomsten. Prinsen hadde ikke mot til å erklære sin kjærlighet ovenfor den han elsket og dette plaget ham så mye at han døde. Etter sin død ble han forvandlet til en blomst og denne blomsten fikk navnet Ranunculus som på latin betyr liten frosk.

Vi anbefaler å lese