Pynt maten med spiselige blomster

Pynt maten med spiselige blomster

1. Mars, 2024
Kategori
Inspirasjon 17. mai Sommer

Det har blitt svært populært å pynte maten med fargerike og spiselige blomster. Det sies at vi spiser gjennom øynene, og fargerike blomster som dekorasjon i maten, kan løfte den enkleste rett til en sanselig opplevelse.

I blomsterbutikkene kan du finne spiselige blomster som er spesielt merket som «spiselige». Det innebærer at de er trygge å spise og har de formelle papirene på plass som garanterer at de ikke inneholder f.eks. sprøytemidler. Viola i 12 cm. komposterbar potte har en slik godkjenning og er trygg å spise.

Viola

Vår viola i 12. cm. potte er spiselig.

Sett farge på maten med blomster

All mat kan pyntes med spiselige blomster. Typiske eksempler er som pynt i salater, på smøbrød, desserter, kaker, fryse inn i isbiter osv. Her er det bare fantasien som setter grenser. Spiselige blomster er også en spennende gave til alle som er glad i å lage mat.

pynt festkaken med spiselig viola

Pynt festkaken med spiselig viola.

salat pyntet med spiselig viola

Fristende salat pyntet med spiselig viola.

Slik steller du spiselige blomster

For at plantene skal produsere mest mulig blomster bør du følge disse stelletipsene:

  • Velg en solrik plassering ute.
  • Plant om i større potter så får røttene plass til å gro.
  • Knip av visne blomster, dette fremmer ny blomstring.
  • Gjødsel og vann vil gi en bugnende belønning.

Man kan nyte blomstene så lenge sommeren varer, for sommerblomster er unike, de kommer med nye blomster kontinuerlig helt til frosten kommer.

Spiselige blomster

Spiselige blomster trives best med en lys plassering, regelmessig vanning og litt gjødsel.

Velg blomster som er merket som «Spiselige»

Alle spiselige blomster, enten de er kjøpt som plante eller frø, bør være merket som spiselige blomster. Hvis du kjøper noe som ikke er merket som ”spiselig”, kan du i verste fall ende opp med blomster som har blitt behandlet med plantevernmiddel, eller blomster som ikke er spiselige,

Spiselige blomster har en egen oppfølging ihh til mattilsynets krav om salg av spiselige produkter produsert til konsum. Selv om veldig mange planter produsert til Mester Grønn er fri for sprøytemiddel, så har de ikke de formelle papirene og oppfølging under produksjon på plass, som kreves for å selge de som spiselige blomster.

spiselig viola

Vår spiselige viola er økologisk og dyrket frem uten plantevernmidler.

Dyrk frem egne spiselige blomster

Du trenger ikke ha egen hage for å dyrke frem spiselige blomster. Om du har en veranda, et vindu eller en trapp, har du plass nok til å skape din egen pryd- og nytteveksthage. Hos oss kan du få kjøpt frø og dyrke frem egne spiselige blomster, urter eller grønnsaker. En krukke med spiselige blomster gleder både øyet og ganen, og er lett å lykkes med.

Vi tror du også vil like