amaryllis i potte

Slik pynter du med svibel- og amaryllisløk

Amaryllis og svibel er noen av de mest populære juleblomstene vi har. Amaryllisløk og svibelløk er flotte venteplanter i adventstiden. Fra å være grønne små knopper, springer de plutselig ut i nydelig blomst.

Amaryllis og svibler har blitt trendy juleblomster. Fra å være små grønne knopper, springer de plutselig ut i nydelig blomst. Hvor lang tid det tar til de springer ut avhenger at temperaturen. Jo høyere temperatur, jo raskere springer de ut i full blomst. Kjøper du en amaryllis løk trenger den 2-3 uker før den slår ut i full blomst. Svibel trenger kortere tid.

svibel i glasspotte

Sett svibel rett i små glasspotter og se utviklingen fra knopp til full blomst.

Amaryllis løk må vannes sparsomt

Svibler og amaryllis som er i knopp bør vannes sparsomt. Etter hvert som blomstene begynner å utvikle seg kan du begynne å gi de mer vann, men det er fortsatt viktig å la jorden tørke mellom vanningene. For mye vann kan resultere i en lang uhåndterlig blomsterstilk som lett knekker. Blomsterstilken på amaryllis har en tendens til å strekke seg mot lyset, snu gjerne potten av og til for å unngå en skjev blomsterstilk. Plasserer du plantene kjølig om nettene, forlenges blomstringstiden.

amaryllis i potte

Amaryllisløk og svibelløk er flotte venteplanter i adventstiden.

Amaryllis
Amaryllis

Pynt med mose og ev. kongler rundt stilkene på amaryllis.

voksede svibler

Voksede svibler har blitt en stor favoritt de siste par årene.

svibler på fat

Synes du sviblene strekke seg og blir for lange? Legg dem flatt på et fat.

Bestill juleblomster på nett

Vi anbefaler å lese