amaryllis i potte

Pynte med svibel og amaryllis

20. Oktober, 2023
Kategori
Inspirasjon Jul

Amaryllis og svibel er noen av de mest populære juleblomstene vi har. Amaryllisløk og svibelløk er flotte venteplanter i adventstiden. Fra å være grønne små knopper, springer de plutselig ut i nydelig blomst.

Amaryllis og svibler er populære juleblomster. Fra å være små grønne knopper, springer de plutselig ut i nydelig blomst. Hvor lang tid det tar til de springer ut avhenger at temperaturen. Jo høyere temperatur, jo raskere springer de ut i full blomst. Kjøper du en amaryllis løk trenger den 2-3 uker før den slår ut i full blomst. Svibel trenger kortere tid.

svibel i glasspotte

Sett svibel i små glasspotter og se utviklingen fra knopp til full blomst.

Løkblomster må vannes sparsomt

Svibel og amaryllis som er i knopp bør vannes sparsomt. Etter hvert som blomstene begynner å utvikle seg kan du begynne å gi de mer vann, men det er fortsatt viktig å la jorden tørke mellom hver vanning. For mye vann kan resultere i en lang uhåndterlig blomsterstilk som lett knekker. Blomsterstilken på amaryllis har en tendens til å strekke seg mot lyset, snu gjerne potten av og til for å unngå en skjev blomsterstilk. Plasserer du plantene kjølig om nettene, forlenges blomstringstiden.

amaryllis i potte

Amaryllis er vakker venteplante i adventstiden.

Amaryllis
Amaryllis

Pynt med mose og ev. kongler rundt stilkene på amaryllis.

svibler borddekking

Se så fint det er å pynte bordet med svibler.

Voksede amaryllis
Voksede svibler

Voksede amaryllis og svibler har blitt en stor favoritt de siste årene.

Bestill blomster på nett

Vi anbefaler å lese