vintergrønt inne

Stuegran – trendy og lettstelt juleplante

Stuegran har blitt en av de mest populære grønne plantene til jul. Vintergrønne planter er midt i blinken for alle som ønsker å «ta med naturen inn i stua».

Dersom du vil følge trenden, skaff deg en stuegran til jul. Stuegran, eller araucaria, er et vakkert tropisk bartre. Det er populært med forskjellige vintergrønne vekster til jul, og stuegran er en av de mest populære akkurat nå. Vi er opptatt av å ha naturen tett på oss, og tar gjerne med oss elementer av natur inn i hjemmet vårt. Elementer av natur gir ro og velvære. Stuegran med sin «etasje-vekst» gir sterk assosiasjon til grantreets grener, og gir en elegant og stilren vekstform. Baret er mykt og tiltalene.

stuegran

Stuegran er en trendy juleplante med sin karakteristiske etasjevekst..

Slik steller du stuegran

  • Plassering: Om vinteren trives stuegran på en noe kjølig plassering med så mye tilgang på lys og sol som mulig. Gjennom sommeren bør den ikke plasseres i solstek. Et sørvendt vindu vinterstid og et nordvendt vindu sommerstid er det optimale.
  • Vanning: Stuegran bør vannes jevnlig. Jo , lavere temperatur, jo mindre vann trenger den.
  • Bruk grow-in: For å slippe å måtte vanne så ofte er det veldig lurt å sette stuegran i en grow-in selvvanningspotte. Pottene er laget av et unikt materiale som regulerer vanntilførselen til plantene, slik at du ikke trenger å vanne så ofte.
  • Gjødsling: Kan gjødsles hver 14. dag med grønnplantegjødsel, men gjennom vinteren med en lavere dosering.
stuegran er en trendy og kul juleplante

Stuegran er så fin med sin friske grønnfarge.

Stuegran i forskjellige størrelser

Stuegran kan bli 70 meter høyt i sine naturlige omgivelser Som potteplante vil det begrensede jordvolumet begrense veksten, men planter du den i en større potte slik at røttene får mer plass, kan det blir ganske stort. Og denne julen selger vi stuegran i flere forskjellige størrelser.

stuegran i potte

Stuegran finnes også i store varianter.

stuegran med julepynt

Pynt gjerne stuegranen med litt julepynt.

Bestill planter på nett

Vi anbefaler å lese