vintergrønt inne

Stuegran – stilig og lettstelt juleplante

15. Oktober, 2023
Kategori
Inspirasjon Jul

Stuegran har blitt en av de mest populære vintergrønne plantene vi selger til jul. Det er så lettstelt at mange har glede av det år etter år.

Stuegran, eller Araucaria, er et vakkert tropisk bartre med myke glinsende grønne barnåler. Stuegranen er flott i seg selv, men kan lett forvandles til et vakkert juletre med en lyslenke og litt julepynt.

Stuegran er så lettstelt at mange med og uten grønne fingre, blir overrasket over hvor enkelt det er å holde det fint til neste jul, og kanskje enda en jul. Stuegran har en vakker etasjevekst, som gir det særpreg, og en ny etasje vokser ut hvert år.

Stuegran

Stuegran er så fin med sin friske grønnfarge og mye barnåler.

Slik steller du stuegran

  • Plassering: Om vinteren trives stuegran best inne, men gjerne på en noe kjølig plassering med helst ikke under 10 grader.Gjennom sommeren bør den ikke plasseres i solstek. Et sørvendt vindu vinterstid og et nordvendt vindu sommerstid er det optimale.
  • Lys:La det stå lyst, men ikke i direkte sollys.
  • Vanning: Stuegran bør vannes jevnlig. Jo , lavere temperatur, jo mindre vann trenger den.
  • Gjødsling: Kan gjødsles hver 14. dag med organisk gjødsel i sommerhalvåret, men gjennom vinteren sjeldnere og med en lavere dosering.
  • Ompotting: Potter du det om ca. annet hvert år kan det gro seg skikkelig stort.
stuegran er en trendy og kul juleplante

Stuegran gir følelsen av å "ta med naturen inn i stea".

Friskt juletre år etter år

Med litt julepynt og en lyslenke kan du forvandle stuegranen til et vakkert juletre. perfekt for de som ikke har så stor plass. Stuegran har nåler, som er glinsende grønne, men det drysser ikke. Nålene stikker heller ikke, de er myke. Det er nesten for godt til å være sant, og alt man egentlig kan drømme om hos et juletre. Etter jul napper du av lys og julepynt, og du har en vakker grønn perle av en plante i stua resten av året også.

stuegran

Stuegran er en stilig juleplante med sin karakteristiske etasjevekst.

Stuegran

Med en lyslenke og noen julekuler kan du forvandle stuegranen til et vakkert juletre.

Stuegran i forskjellige størrelser

Stuegran fås i mange størrelser, fra små som egner seg på et bord, til store som et juletre - alt etter hva lommeboka og plassen i stua måtte gi rom for. Men med litt omsorg kan det bli en engangsinvestering du har glede av jul etter jul.

Stuegran

Stuegran fås i mange ulike størrelser.

Bestill planter på nett

Vi anbefaler å lese