Rosa roser

Slik får du rosene til å vare lenge

29. Mars, 2024
Kategori
Stelletips Roser

Roser er den mest populære blomsten vi har. Roser er den perfekte gave og passer til alle anledninger. De kan symbolisere så mye og finnes i så mange forskjellige fargevarianter.

Snitte roser
Slik snitter du roser

Slik får du rosene til å vare lenge:

  • Skråsnitt rosene (lag et 2 cm langt snitt) slik at rosene lett kan ta opp vann. Bruk ren snittekniv.
  • Fjern blader og torner nederst på stilken, da disse kan gi mye bakterier i vannet.
  • Sett rosene i kaldt vann i en ren vase og tilsett rosenæring. Rosenæring gir næring til blomstene og har i tillegg en bakteriedrepende effekt.
  • Hvis du lar rosene stå i et kjølig rom om natten vil rosene holde enda lengre.
  • Pass på at rosene ikke blir stående rett under en varmepumpe (der varmepumpen blåser), det kan bidra til at holdbarheten på rosene forkortes vesentlig.
Røde roser i vase

Vakre røde Rhodos roser.

Bruk kaldt vann, ikke varmt

Tidligere var det varmt vann rosen skulle ha, men nå viser det seg at rosemiddelet du får sammen med rosene passer bedre i kaldt vann. Vi anbefaler at man bruker så kaldt vann man får ut av springen til alle avskårne blomster. I varmt vann utvikler bakteriene seg raskere, noe som senker levetiden på blomstene. Mange mener at varmt vann får blomstene til å springe ut, men hos Mester Grønn får du alltid holdbarhetsmiddel tilpasset blomsten du kjøper. Dette sørger for at blomstene springer best mulig ut og holder lengst mulig.

Hvite Icebreaker roser

Vakre hvite Icebraker roser

Send blomster – levert på døren

Roser er den perfekte gave. Send vakre roser hjem til noen du er glad i. Velger du Fairtrade-merkede roser bidrar du samtidig til å bekjempe verdens fattigdom. Våre dyktige dekoratører lager buketter og dekorasjoner med stolthet og omsorg. Vi leverer blomstene rett på døren sammen med din personlige hilsen.

Bestill roser på nett

Vi anbefaler å lese