hvit azalea til jul

Azalea - slik steller du den

10. November, 2023
Kategori
Stelletips Jul

Azalea er frodig og vakker, og passer perfekt inn i norske julehjem. Azalea er ganske enkel å stelle, men det viktigste du må tenke på er at den ikke tørker ut.

Azalea er en elegant juleblomst som lyser opp i høstmørket med blomster i fargene hvit, rosa, rødt og lilla. Den er ganske enkel å stelle hvis du passer på at den ikke tørker ut. Grow-in selvvanningspotte passer derfor perfekt for azalea.

Azalea

Azalea liker å bli vannet et par ganger i uken.

Hvordan lykkes med Azalea

  • Vanning: Azalea er en tørst plante, og krever rikelig med vann i blomstringstiden. En uttørking kan gjøre at blomstene visner og bladene faller av.
  • Når du skal vanne azalea så senk den gjerne ned i en bøtte eller glassbolle med lunkent vann slik at den får en skikkelig gjennomvanning. Når vannet slutter å boble har planten trukket opp nok vann. Dette bør gjøres et par ganger i uka.
  • Et godt tips er å sette Azalea i grow-in selvvanningspotte. Potten er laget av et unikt materiale som regulerer vanntilførselen til plantene, slik at du ikke trenger å vanne så ofte som i vanlig blomsterpotte.
  • Lys: Plasser Azalea litt lyst og ikke for varmt.
slik vanner du azalea
Slik vanner du azalea

Pynt til jul med vakre azalea

Azalea finnes i mange vakre farger og fasonger. Velg mellom hvit, rosa, lilla og røde varianter. Det finnes også varianter som er oppstammet og som pyramide, så her er det noe for enhver smak.

Hvit azalea

Mange azalea samlet i en kurv gir herlig julestemning.

Hvit azalea
Rosa azalea

Azalea kommer i mange forskjellige farger som f.eks hvit og rosa.

Rød azalea

Rød azalea skaper deilig julestemning.

Bruk grow-in selvvanningsinnlegg

Et godt tips er å sette Azalea i et grow-in selvvanningsinnlegg. Grow-in består av flere lag som regulerer vanntilførselen til plantene. Dette gjør at planter som blir satt i grow-in kan vannes sjeldnere enn blomster i vanlig blomsterpotte. Den passer derfor perfekt til azalea, så slipper du å bekymre deg så mye for vanningen.

hvit  azalea i grow-in selvvanningspotte

Bruker du grow-in selvvanningsinnlegg i potteskjuleren trenger du ikke å vanne så ofte.

Miljøvennlig produsert azalea

All azalea du får kjøpt i våre butikker er miljøvennlig produsert. Gartneriet Aldenhoff som produserer azalea for oss er miljøsertifisert (Global GAP) og bruker kun grønn energi og resirkulert vann. Med grønn energi mener vi bruk av spillvarme fra eget biogassanlegg og elektrisitet fra vind eller vannkraft.

Lilla azalea

Til advent er det vakkert å pynte med azalea i lilla fargetoner.

Bestill blomster på nett

Vi anbefaler å lese