novemberkaktus

Slik steller du novemberkaktus

1. September, 2022
Kategori
Stelletips

Novemberkaktus er en brasiliansk fargeklatt for deg som vil ha farger og liv nå som det er mørkt og går mot jul. Novemberkaktusen har hvite, rosa og røde blomster og er en av de mest lettstelte og robuste potteplantene vi har.

Novemberkaktus (Schlumbergera) er en skikkelig retroplante, og var veldig populær på 70-tallet. Mange husker den sikkert fra vindusposten hjemme hos bestemor. Novemberkaktus kan bli svært gammel - godt over 100 år, og den går ofte i arv fra generasjon til generasjon. Det er en lettstelt plante for deg som vil ha litt gladfarger nå på vinteren.

Novemberkaktus

Novemberkaktus blomster vakkert i ukene før jul, og kalles også julekaktus.

Slik steller du novemberkaktus

  • Den bør vannes sparsomt, spesielt i hvileperioden etter blomstring.
  • Når knoppene begynner å komme til syne, kan du med fordel vanne og dusje planten litt mer.
  • Novemberkaktusen tilhører kaktusfamilien og er altså en sukkulent. Det innebærer at den lagrer vann i bladene og kan holde på dette i lang tid, derfor kan den råtne om den får for mye vann.
  • Plassering: Den tåler fint å stå i halvskygge, men noe tilgang på daglys bør den få.
  • Etter avblomstring er det lurt å sette den litt mer kjølig og vanne den mindre, det vil fremme ny knoppdannelse til blomstringen neste jul.
Novemberkaktus

Fyll en stor krukke med flere novemberkaktuser i forskjellige farger.

Blomstrer i tiden frem mot jul

I november, når dagene blir kortere og kortere, begynner novemberkaktusens knopper å vokse og springe ut. Den får mengder med blomster i hvite, rosa, lakserosa eller lilla nyanser. For å fremme knoppdannelsen kan novemberkaktusen stå en periode på et kjølig og lyst sted (under 20 grader) for å hvile og samle krefter. På senhøsten, når knoppene kommer, kan planten igjen få hedersplassen og stå og blomstre gjennom julen.

Novemberkaktus

Novemberkaktus blomstrer vakkert i tiden frem til jul.

Vi tror du også vil like dette