Verdens kreftdag

Delte ut blomster på Verdens kreftdag

4. Februar, 2021

I forbindelse med Verdens kreftdag ønsket vi å spre litt glede i samarbeid med Kreftforeningen. Vi gav bort ca. 1000 esker med blomster og grønne planter til pårørende og helsepersonell som er der for pasienten når det trengs som mest.

I forbindelse med Verdens kreftdag 4. november gav vi bort ca. 1000 esker med blomster og grønne planter i samarbeid med Kreftforeningen. I en pandemi er det ekstra vanskelig å leve med kreft. Vi ønsket derfor å spre litt glede, både til de som er rammet av kreft, de pårørende og de ansatte på sykehus som hver dag står i kampen mot kreft.

Overrasker med blomster på døren

Se filmen hvor generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross deler ut blomster til Kirsten Koht, moren til Christine Koht, som takk for innsatsen.


Hyller de pårørende og helsepersonell

Verdens kreftdag er en offisiell FN-dag som markeres over hele verden 4. februar. I Norge samarbeider Kreftforeningen og pasientforeningene på kreftfeltet om denne dagen. - I år ønsket vi å hylle alle heltene. De som lyser opp mørket og som er der når kreftpasientene trenger dem aller mest, nemlig helsepersonell og pårørende. For ingen skal møte kreft alene, sier generalsekretær i Kreftforeningen Ingrid Stenstadvold Ross.

– Det er 800 000 mennesker i Norge som er pårørende til en person med kreft. Det krever en enorm styrke å håndtere egne bekymringer og samtidig være en støtte for den du er glad i. Koronaåret har vært en tilleggsbelastning for mange. Det har aldri vært så tøft som nå, men vi har samtidig aldri sett så mye omsorg som nå, fortsetter Stenstadvold Ross.

Verdens kreftdag

Mange ansatte på de store sykehusene i Oslo-regionen fikk blomster som takk for innsatsen for de kreftrammede. Her et bilde fra utdelingen ved Radiumhospitalet.

Takker Mester Grønn for generøsiteten

– Det har vært helt unikt å se handlekraften og generøsiteten til Mester Grønn i forbindelse med Verdens kreftdag. Å stenge blomsterbutikker, får store konsekvenser. Da er det fantastisk å se hvordan Mester Grønn har funnet andre måter å kunne gi folk grønn glede. Det har vært en ære å få muligheten til å hylle kreftsakens helter sammen, avslutter Stenstadvold Ross.

Verdens kreftdag

Kreftforeningen ønsket å hylle de som står rundt pasientene og lyser opp i mørket og er der når kreftpasienten trenger dem aller mest.

Vi tror du også vil like dette