0 Resultater
Søketips
  • Klikk på "Artikler" for å finne annet innhold
  • Sjekk stavemåten
  • Endre søket ditt

Slik lykkes du med å dyrke grønnsaker

Du trenger verken grønne fingre eller stor plass for å plante grønnsaker hjemme. Når våren kommer får du kjøpt ferdige grønnsaker som kan plantes rett i krukkene på terrassen.

5 tips til å lykkes med å dyrke grønnsaker:

  1. Velg grønnsaker som trives hos deg. Velg grønnsaker egnet for klimaet der du bor. Grønnkål er robust og tåler mer kulde og kjølig vær. Salat, tomater og paprika er mer varmekjære og bør få en solfylt og lun plassering.
  2. Bruk vekstduk. En vekstduk over plantene i starten isolerer mot kalde netter, beskytter mot regn, skadedyr og vind. Det en billig investering som forlenger vekstsesongen, og gir god start til plantene.
  3. Bruk store krukker. Velger du store krukker får røttene nok boltreplass og du blir belønnet med kraftige grønnsaksplanter med god avling. Sørg for god drenering. Legg ca. 1/4 med leca i bunnen av krukkene og dekk med vekstduk før du fyller på med jord.
  4. Velg lette krukker. Med krukker som ikke veier så mye er det enklere å trekke dem inn i skyggen når du reiser bort eller i ly fra kraftig regnvær. Når de er skjermet mot solen klarer de seg lenger uten vann.

Blomsterinspirasjon

thumbnail

Fyll opp med friske urter

thumbnail

Kvalitetsgaranti på blomster og planter

Våre bestselgere