Jordbærplanter

Slik dyrker du søte jordbær på balkongen

Hva gir vel mer sommer-vibber enn friske søte jordbær. Nå kan du enkelt dyrke de i en krukke på balkongen, og forsyne deg med jordbær gjennom sommeren.

Nyhet! Markjordbær «Tubby» - lubne og søte bær

Markjordbær «Tubby» gir lubne og søte bær, litt større enn vanlig markjordbær, og litt rikere avling. «Tubby» har en unik evne til å gi flere flor, den remonterer, og gir derfor bær gjennom hele sommersesongen. Bladverket til jordbær er nydelig i potte og bedd, og supert i kombinasjon med andre spiselige planter eller sommerblomster.

Markjordbær

Store flotte jordbærampler

Vi har også jordbær i ampel, både med vakre rosa blomster og varianter med hvite blomster. Jordbær er dekorativt og supert å henge opp, men vi anbefaler å plante om, så røttene får større plass til å gro. Da belønnes du med store bugnende jordbærplanter, uansett om du velger ampel eller potte, eller et bed i hagen.

Jordbær ampler
Jordbær ampler

Store flotte jordbærampler som bærer frukter hele sommeren.

Slik lykkes du med jordbærplanter

Jordbær er enkelt å dyrke, men her får du noen tips på veien:

  • Gi plantene en solrik plassering, det gir rik avling og søte bær.
  • Siden disse jordbærplantene blomstrer og bærer kontinuerlig gjennom hele sesongen er det viktig at de får litt gjødsel. Gi gjødsel hver annen uke i vekstsesongen og pass på at plantene ikke tørker ut.
  • Legge litt bark eller annet som dekker jorden, da ungår du at de fine bærene blir sølete og får råteskader når det regner mye
  • Unngå fuktige forhold for røttene gjennom vinteren.
  • Fjern visne blader og plantemateriale om våren..
  • Er du så uheldig å få gråskimmel (råte) på jordbærene dine, bør du straks fjerne angrepne bær og blader. La planten tørke opp, reduser vanningen og sørg for at plantene ikke står for tett.
Plante jordbær

Plant jordbær i en krukke på balkongen og forsyn deg med jordbær gjennom sommeren.

Utløpere - en fantastisk egenskap hos jordbærplanter

De aller fleste jordbærplanter danner utløpere, dette er små «baby-planter» i enden av et langt skudd, dette er nye planter du kan klemme ned i litt jord, og vips roter disse seg og du har mange nye planter, til slutt kan jordbær dekke mange potter eller bed.

Hvorfor er norske jordbær ekstra gode?

Lange lyse dager gjør de norske jordbærene ekstra gode. Spesielt de lange dagene vi har rundt Sankthans, når jordbærene modnes, gir bærene ekstra mange soltimer, og antall soltimer bestemmer grad av sukkerinnhold og aroma i bærene. Så hvorfor ikke velge jordbær fra Norge når vi kan by på det perfekte klima for å få verdens beste jordbær.

Jordbærplante

Her har vi plantet jordbærampelen i en Ecopots.

Vi tror du også vil like dette