Skilandslag sammen mot brystkreft

Sammen mot brystkreft

27. September, 2023

Med langrennsstjernene fra Para Elite og Kvinner Elite med på laget, støtter vi Rosa sløyfe-aksjonen i oktober.

Mester Grønn er stolt sponsor av kvinnelandslaget i langrenn og Para Elite. Rosa sløyfe-aksjonen er noe som engasjerer utøverne, og sammen ønsker vi å skape økt oppmerksomhet til årets Rosa sløyfe-aksjon. 

I år er det Ingvild Flugstad Østberg, Tiril Udnes Weng og Anne Kjersti Kalvå fra Kvinner Elite og Vilde Nilsen, Thomas Karbøl Oxaal og Indira Liseth fra Para Elite, som fronter kampanjen. 

Rosa sløyfe-produkter

Støtt Rosa sløyfe og kjøp et Rosa sløyfe-produkt i oktober.

Forskning nytter

Brystkreft er den klart hyppigste kreftformen hos kvinner, og forekomsten er økende. I dag vil én av ti norske kvinner utvikle brystkreft i løpet av livet. Mye takket være forskning lever heldigvis ni av ti fem år etter de fikk diagnosen. Av de om lag 4000 som rammes hvert år, får rundt 150 av disse konstatert spredning ved diagnosetidspunktet og årlig dør over 600 av sykdommen. Som følge av betydelig forbedret behandling, så er det nå langt flere enn tidligere som lever lenge til tross for spredning.

Utøverne på langrennslandslagene er glade for å kunne bidra til Rosa sløyfe-aksjonen.

– Jeg har selv hatt nær familie som har hatt brystkreft, så Rosa sløyfe-aksjonen er viktig for meg. Jeg ønsker at flere skal få muligheten til å bli friske, så jeg er veldig stolt av å få være med å fronte dette, sier Thomas.

– Jeg er så stolt av å være med på Rosa Sløyfe-aksjonen. Brystkreft rammer fortsatt alt for mange kvinner og det er så viktig å belyse dette. Derfor oppfordrer jeg alle til å ta turen innom en Mester Grønn butikk og kjøpe årets Rosa sløyfe-bukett til noen du er glad i. Det skal jeg gjøre, avslutter Anne Kjersti.

Langrennsløperne med årets Rosa sløyfe-bukett

Utøverne fra Kvinner Elite og Para Elite i langrenn støtter Rosa sløyfe-aksjonen sammen med oss.

Samlet inn 34,7 millioner til kreftsaken

Mester Grønn har i tretten år laget en spesiell bukett der en del av salgsbeløpet går til Rosa sløyfe-aksjonen. Sammen med salg av øvrige Rosa sløyfe-produkter og Kreftforeningens Rosa sløyfe, har dette hittil gitt et bidrag fra Mester Grønn og våre kunder på 34,7 millioner kroner til aksjonen.

Støtt årets Rosa sløyfe-aksjon

Årets Rosa sløyfe-produkter vil bli solgt i alle Mester Grønn butikkene og i nettbutikken gjennom hele oktober.

Les mer om Rosa sløyfe