Logg inn
eller
Registrer deg
Ved å opprette en konto hos oss vil du enklere kunne gjennomføre fremtidige kjøp, gi en raskere utsjekk i kassen og få full ordrehistorikk over alle bestillinger.
0 0,-

Slik snitter du roser

Roser har en helt spesiell plass i vår kulturhistorie og er vår tids mest populære avskårne blomst. Avskårne roser kan symbolisere så mye og finnes i så mange forskjellige fargevarianter at de kan brukes til de fleste anledninger.

Slik får du rosene til å vare lenge:

  • Skråsnitt rosene (lag et 2 cm langt snitt) slik at rosene lett kan ta opp vann. Bruk ren snittekniv.
  • Fjern blader og torner nederst på stilken, da disse kan gi mye bakterier i vannet.
  • Sett rosene i kaldt vann i en ren vase og tilsett rosenæring. Rosenæring gir næring til blomstene og har i tillegg en bakteriedrepende effekt.
  • Hvis du lar rosene stå i et kjølig rom om natten vil rosene holde enda lengre.
Pin it1. Fjern blader og torner nederst på rosestilken.
Pin it2. Skråsnitt rosene i et ca 2 cm langt snitt.
Pin it3. Bruk en ren og skarp snittekniv.
Pin it4. Bruk holdbarhetsmiddelet som følger med rosene

Bruk kaldt vann, ikke varmt

Tidligere var det varmt vann rosen skulle ha, men nå viser det seg at rosemiddelet du får sammen med rosene passer bedre i kaldt vann.  Vi anbefaler at man bruker så kaldt vann man får ut av springen til alle avskårne blomster. I varmt vann utvikler bakteriene seg raskere, noe som senker levetiden på blomstene. Mange mener at varmt vann får blomstene til å springe ut, men hos Mester Grønn får du alltid holdbarhetsmiddel tilpasset blomsten du kjøper. Dette sørger for at blomstene springer best mulig ut og holder lengst mulig.

Pin itVakre Deep Purple roser

Velg Fairtrade-roser

Mange av Mester Grønns roser er Fairtrademerket. Disse rosene sikrer bøndene som har dyrket dem bedre levekår, og vi oppfordrer deg varmt om å velge Fairtrade hvis du har muligheten.

Hei og velkommen til oss

800 80 111
Åpningstider:
Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 16.00