Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Slik steller du svibler

Svibel er en av de mest populær juleblomstene vi har. For mange er lukten av svibel selve duften av jul. Svibel er lette å stelle og blomstrer lenge.

Svibler er flotte venteplanter i adventstiden. Fra å være en grønn knopp, springer de plutselig ut i nydelig blomst. Hvor lang tid det tar til de springer ut avhenger at temperaturen. Jo høyere temperatur, jo raskere springer sviblene ut i full blomst. En svibel løk trenger en drøy ukes tid før den slår ut i full blomst.

Pin itSett svibelløk i en potte og se utviklingen fra knopp til full blomst.

Stelletips svibel i potte (Hyacinthus orientalis):

  • Vanning: Svibler som er i knopp, bør vannes sparsomt. Etter hvert som blomstene begynner å utvikle seg kan du begynne å gi mer vann, men la jorden alltid tørke opp mellom vanningene.
  • Lys: Blomsterstilken har en tendens til å strekke seg mot lyset, snu gjerne potten et par ganger for å unngå en skjev blomsterstilk.
  • Plassering: En vanlig romtemperatur på 20 Cº er bra. Plasserer du plantene kjølig om nettene, forlenges blomstringstiden.
  • Gjødsel: Svibel i potte trenger ikke ekstra næring, den har nok næring i løken.

Se gartnerens beste stelletips:

Voksede svibler

De siste par årene har voksede svibler blitt mer og mer populære. De er svært dekorative å pynte med på adventsfat. De står lenge og trenger ikke noe stell. Men blomsten vil ikke utvikle seg og bli like store som vanlige svibler.

Pin itVoksede svibler har blitt en av årets bestselgere.
Pin itSvibler selges også som snittblomst.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00