eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Svibler – duften av jul

For mange er lukten av svibler selve duften av jul. Det blir liksom ikke jul før duften av de utsprungne løkene fyller huset.

Svibler er en populær juleblomst både som potteplante og som avskåret. Svibler som løk er flotte venteplanter i adventstiden. Fra å være en grønn knopp, springer de plutselig ut i nydelig blomst

Pin itHvite svibler i rustikk potte.

Svibel-løk vannes sparsomt

Svibler som er i knopp bør vannes sparsomt. Etter hvert som blomstene begynner å utvikle seg kan du begynne å gi de mer vann, men det er fortsatt viktig å la jorden tørke mellom vanningene. Plasserer du plantene kjølig om nettene, forlenges blomstringstiden.

Pin itSvibel i glassbolle.

Svibel populært som julegruppe

Til jul er det mange som gir bort julegrupper som gaver, enten det er vertinnegave eller julegave. Disse julegruppene finnes i utallige størrelser og kombinasjoner.

Pin itSvibel passer godt i julegrupper.
Pin itSvibel i lykt er en av de mest populære julegruppene vi har.
Pin itVakker julegruppe med orkidé og svibler.

Historien til svibel

Svibel, eller Hyacinth, har fått navnet sitt fra den guddommelige helten Hyacinthus i gresk mytologi. Det var botanikeren Clusius som sørget for at svibelen ble innført til Europa. Under en ekspedisjon i Asia på 1500-tallet tok Clusius frø fra den viltvoksende svibelen med seg hjem og frøene ble raskt spredt til ulike botaniske hager rundt i Europa. På 1700-tallet ble svibelen veldig populær og da spesielt etter at Madame Pompadours erklærte svibelen som sin favorittblomst.

Pin itFyll vasen med lilla svibler, tulipaner og greiner til advent.
Pin itSvibler som avskåren blomst.
Pin itSvibler er koselig å bruke ute helt til det blir kuldegrader.

Hei og velkommen til oss

800 80 111
Åpningstider:
Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00