Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Svibler – duften av jul

For mange er lukten av svibler selve duften av jul. Det blir liksom ikke jul før duften av de utsprungne løkene fyller huset.

Svibler er en populær juleblomst både som potteplante og som avskåret. Svibler som løk er flotte venteplanter i adventstiden. Fra å være en grønn knopp, springer de plutselig ut i nydelig blomst. Hvor lang tid det tar til de springer ut avhenger at temperaturen. Jo høyere temperatur, jo raskere springer de ut i full blomst. Kjøper du en svibel løk trenger den en ukes tid før den slår ut i full blomst.

Pin itSvibler kommer i flere farger som f.eks rosa, blålilla og hvite.

Svibel-løk vannes sparsomt

Svibler som er i knopp bør vannes sparsomt. Etter hvert som blomstene begynner å utvikle seg kan du begynne å gi de mer vann, men det er fortsatt viktig å la jorden tørke mellom vanningene. Plasserer du plantene kjølig om nettene, forlenges blomstringstiden.

Pin itPlant gjerne sviblene direkte i glasspotten. Det er kult at jord og røtter synes.

Voksede svibler

De siste par årene har voksede svibler blitt mer og mer populære. De er svært dekorative å pynte med på adventsfat. De står lenge og trenger ikke noe stell. Men blomsten vil ikke utvikle seg og bli like store som vanlige svibler.

Pin itPynt et koselig fat med voksede svibler, en av årets bestselgere.

Svibel populært som julegruppe

Til jul er det mange som gir bort julegrupper som gaver, enten det er vertinnegave eller julegave. Disse julegruppene finnes i utallige størrelser og kombinasjoner.

Pin itSvibel i lykt er en av de mest populære julegruppene vi har.

Historien til svibel

Svibel, eller Hyacinth, har fått navnet sitt fra den guddommelige helten Hyacinthus i gresk mytologi. Det var botanikeren Clusius som sørget for at svibelen ble innført til Europa. Under en ekspedisjon i Asia på 1500-tallet tok Clusius frø fra den viltvoksende svibelen med seg hjem og frøene ble raskt spredt til ulike botaniske hager rundt i Europa. På 1700-tallet ble svibelen veldig populær og da spesielt etter at Madame Pompadours erklærte svibelen som sin favorittblomst.

Fyll vasen med lilla svibler, tulipaner og greiner til advent.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00