Blå blomster til konfirmasjon og barnedåp

Blå blomster til konfirmasjon og barnedåp

Planlegger du barnedåp eller konfirmasjon til gutt, har du kanskje oppdaget at det ikke er så lett å finne blå blomster å pynte bordet med. Men noen er det, og vi forteller deg hvilke.

Et flott pyntet bord er med på å gjøre festen spesiell, enten det er dåp, konfirmasjon eller et annet jubileum. Hvite duker, et pent service, levende lys, bordkort og ikke minst blomster, er med på å lage en høytidsstemt ramme rundt selskapet.

Velg blå hortensia eller ridderspore

Skal du pynte et bord til jente med rosa blomster har du et vell av blomster å velge mellom. Ønsker du å pynte til gutt med blå blomster er det straks mer begrenset. De mest egnede blå blomstene er blå hortensia og ridderspore (delphinium). I tillegg har vi agapantus, perleblomster (muscari), gentiana, eryngium og veronica. Ta gjerne kontakt med din nærmeste Mester Grønn blomsterbutikk i god tid før selskapet så kan vi hjelpe deg med blomstene.

borddekorasjon

Vakker borddekorasjon med blå hortensia og ridderspore kombinert med hvite blomster og sesongens grønt.

borddekorasjon i blå og hvit

Vakker rund borddekorasjon med blå hortensia, blå ridderspore kombinert med hvite roser og sesongens grønt.

Blå hortensia

Hortensia er kanskje den blå blomsten det er enklest å få tak i store deler av året. Hortensia kommer i mange ulike fargevarianter, og blå er en av de populære fargene. Hortensia magical er en mer robust og holdbar variant, og den kommer i en nydelig lys blå variant.

blå hortensia
blå hortensia

Hortensia er svært populære i ulike blåfarger.

Staselig ridderspore

Ridderspore (delphinium) finnes i flere forskjellige varianter, helt fra lyse blå til dypere blåfarge. Det er egentlig en staude, men selges også som avskåren blomst på forsommeren. Den egner seg fint i små vaser og i flotte bordekorasjoner.

blå og hvite riddersporer

Ridderspore inngår i vårt utvalg av blomster til 3 for 2.

Agapantus – blomstrer på sensommeren

Agapantus er mest kjent som potteplante, men selges også som avskåren blomst i august og september. Det er fordi agapantus-planten blomstrer på sensommeren. Den egner seg fint i små vaser og er flott i borddekorasjoner.

Vakker blå Agapantus

Vakker blå Agapantus.

Vårlig perleblomst

Perleblomst (muscari) er en av våre kjæreste vårblomster. Avskårne perleblomst har en kort sesong fra februar til mars. Det innebærer at den med stor sannsynlighet ikke er tilgjengelig i konfirmasjonssesongen, men egner seg fint til barnedåp tidlig på våren.

vakker bukett med perleblomster_lisianthus og eukalyptus

Pynt bordet med en vakker bukett med perleblomster, lisianthus og eukalyptus.

Bestill ferdige dekorasjoner

Vi har et stort utvalg av borddekorasjoner som passer til konfirmasjon og dåp. Våre dyktige dekoratører lager borddekorasjoner med stor stolthet, og de benytter kun de ferskeste blomstene. Trenger du hjelp eller ønsker å bestille, kan du ringe vårt kundesenter på telefon 800 80 111, så hjelper vi deg.

borddekorasjon med blå hortensia og aprikos roser

Nydelig avlang borddekorasjon med blå hortensia og aprikos roser.

borddekorasjon med hortensia magical_ridderspore og lisianthus

Borddekorasjon med hortensia magical, ridderspore og lisianthus.

Pynt bordet med blomster i småvaser

Ønsker du å pynte bordet selv med blomster? Et godt tips da er å pynte bordet med mange små vaser med snittblomster. Velg en temafarge og to-tre ulike blomster som passer fint sammen.

pyntet bord med blå og hvite blomster i små Dalebekken vaser

Pynt bordet med blå og hvite blomster i små Dalebekken vaser.

riddersporer og hortensia i blå og hvit på festbordet
Bilde uten navn

Blå riddersporer og hortensia gir vakker blåfarge på bordet.

Alternative farger

Det finnes mange andre alternative måter å pynte festbordet på enn å benytte blå blomster. Mange velger å pynte med hvite og og grønne blomster. Da kan du jo velge å pynte med blå servietter, blå lys og annen pynt i blått eller en annen egnet farge. Det er også mulig å velge blålilla blomster som f.eks lisianthus, campanula og viola. Skal du ha konfirmasjon på høsten er det vakkert å velge blomster i gylne fargetoner.

festbordet med borddekorasjon i hvit

Velger du hvite og grønne blomster kan du pynte med blå servietter, lys og annen pynt.

vakker blomsterkule i blålilla fargetoner

Vakker blomsterkule i blålilla fargetoner.

enkel og vakker kuvertpynt med blålilla lisianthus

Enkel og vakker kuvertpynt med blålilla lisianthus.

Vi anbefaler å lese