Blå blomster til konfirmasjon og barnedåp

Blå blomster til konfirmasjon og barnedåp

19. Februar, 2024
Kategori
Inspirasjon Borddekking

Skal du pynte et bord med blå blomster har du kanskje allerede oppdaget at det ikke er så lett å finne blå blomster. Men noen er det, og vi forteller deg hvilke du kan velge.

Blomstenes farge gjenspeiler ofte dagens hovedperson, enten det er dåp eller konfirmasjon. Man kan dekke bordet akkurat som man har lyst, og det er jo hyggelig med en personlig vri på pynten tilpasset festens midtpunkt. I tillegg til farge på blomster og tilbehør, kan det være morsomt å bruke elementer fra barndommen, hobbyer, interesser osv.

Blå blomster

Skal du pynte et bord med blå blomster har du kanskje allerede oppdaget at det ikke er så lett å finne blå blomster. Men noen er det, og her får du tips til hvilke blomster du kan velge hvis du skal pynte et blått festbord.

De mest egnede blå blomstene er blå hortensia og ridderspore (delphinium). I tillegg har vi agapantus, perleblomster (muscari), gentiana, eryngium og veronica. Vær oppmerksom på at mange av de blå blomstene er typiske sesongvarer og defor bare er tilgjengelig deler av året. Ta gjerne kontakt med din nærmeste Mester Grønn blomsterbutikk i god tid før selskapet så kan vi hjelpe deg med blomstene.

blomster i blå og hvit

Ridderspore og hortensia er to eksempler på blå blomster som er fine å pynte med til barnedåp eller konfirmasjon.

borddekorasjon

Her har vi pyntet bordet med en vakker borddekorasjon med bl.a. blå hortensia, blå ridderspore kombinert med hvit lisianthus og sesongens grønt.

Blå hortensia

Hortensia er kanskje den blå blomsten det er enklest å få tak i store deler av året. Hortensia kommer i mange ulike fargevarianter, og blå er en av de populære fargene. Hortensia magical er en mer robust og holdbar variant, og den kommer i en nydelig lys blå variant.

Blå hortensia
blå og hvite riddersporer

Ridderspore inngår i vårt utvalg av blomster til 3 for 2.

Staselig ridderspore

Ridderspore (delphinium) finnes i flere forskjellige varianter, helt fra lyse blå til dypere blåfarge. Det er egentlig en staude, men selges også som avskåren blomst på forsommeren. Den egner seg fint i små vaser og i flotte bordekorasjoner.

Agapantus – blomstrer på sensommeren

Agapantus er mest kjent som potteplante, men selges også som avskåren blomst i august og september. Det er fordi agapantus-planten blomstrer på sensommeren. Den egner seg fint i små vaser og er flott i borddekorasjoner.

Vakker blå Agapantus

Vakker blå Agapantus.

Perleblomster muscari

Perleblomst (Muscari) er en vårblomst.

Vårlig perleblomst

Perleblomst (muscari) er en av våre kjæreste vårblomster. Avskårne perleblomst har en kort sesong fra februar til mars. Det innebærer at den med stor sannsynlighet ikke er tilgjengelig i konfirmasjonssesongen, men egner seg fint til barnedåp tidlig på våren.

Alternative farger

Det finnes mange andre alternative måter å pynte festbordet på enn å benytte blå blomster. Mange velger å pynte med hvite og og grønne blomster. Da kan du jo velge å pynte med blå servietter, blå lys og annen pynt i blått eller en annen egnet farge. Det er også mulig å velge blålilla blomster som f.eks lisianthus, campanula og viola. Skal du ha konfirmasjon på høsten er det vakkert å velge blomster i gylne fargetoner.

festbordet med borddekorasjon i hvit

Velger du hvite og grønne blomster kan du pynte med blå servietter, lys og annen pynt.

vakker blomsterkule i blålilla fargetoner

Vakker blomsterkule i blålilla fargetoner.

enkel og vakker kuvertpynt med blålilla lisianthus

Enkel og vakker kuvertpynt med blålilla lisianthus.

Bestill ferdige dekorasjoner

Vi har et stort utvalg av borddekorasjoner som passer til konfirmasjon. Våre dyktige dekoratører lager borddekorasjoner med stor stolthet, og de benytter kun de ferskeste blomstene. Trenger du hjelp eller ønsker å bestille, kan du ta kontakt med din nærmeste Mester Grønn butikk, eller ringe vårt kundesenter på telefon 800 80 111, så hjelper vi deg.


Du kan også bestille dekorasjoner og blomster her på mestergronn.no. Du kan velge levering hjem til deg, rett til festlokalet eller klikk og hent i nærmeste Mester Grønn butikk. Bestiller du direkte i butikk, kan du avtale henting av blomstene i butikken.

borddekorasjon med blå hortensia og aprikos roser

Nydelig avlang borddekorasjon i blått og hvitt.

Bestill borddekorasjoner på nett

Vi anbefaler å lese