Lage plantelandskap

Lag ditt eget plantelandskap

21. Desember, 2023
Kategori
Inspirasjon DIY - Gjør det selv

Lag ditt eget plantelandskap med små sukkulenter, mose og de fine lyshusene våre. En dekorasjon som holder seg fin i lang tid.

Vi nærmer oss en kaldere årstid, hvor mer tid blir tilbragt inne. Hva med å lage et lite mini plantelandskap. Det er kjempemoro og trenger ikke å koste skjorta.

Dette trenger du:

  • Ønsket underlag (fat, potte, bolle, glasslykt eller liknende)
  • Jord og leca
  • 3-4 echeveria sukkulenter eller andre miniplanter
  • Mose og sand til å dekke over jorden
  • 2 Nordic lyshus eller annet tilbehør
  • 2 LED telys (hvis du ønsker lys inne i husene)
Lag et plantelandskap
Slik lager du et lite plantelandskap

Slik lager du plantelandskapet

Et plantelandskap er rett og slett en sammenplantning av forskjellige miniplanter, gjerne pyntet opp med sesongens tilbehør. For skikkelig minilandskapsfølelse er det morsomt å bruke små lyshus sammen med miniplantene.

Dette er et perfekt lite prosjekt for jentekvelden, juleverkstedet eller liknende, og det trenger ikke koste mye. Bruk det dere finner hjemme av potter, sand, julekuler og annen dekor. Husk at vi alltid har 3 for 2 på miniplanter, så her er det bare å mikse og matche det du ønsker.

Lage plantelandskap trinn-for-trinn

Tips! Det er lurt å velge planter eller blomster som krever relativt likt stell for å gjøre vannejobben enklere. Ønsker du et holdbart og lettstelt plantelandskap, er det ypperlig å bruke echeveria eller andre sukkulenter.

Bruk sesongens pynt

Plantelandskapet kan fint pyntes opp eller ned basert på sesongene. Her har vi laget et landskap med echeveria og lyshus som passer fint på høsten og vinteren. For å "jule den opp" i desember, kan du pynte ekstra med rød sopp, julenisser eller annet gøy. Eller du kan bytte ut husene med julekuler og lyslenke. Kun fantasien setter grensene. Lykke til!

DIY-produkter