solvranke

Sølvranke – lettstelt og voksevillig grønnplante

27. Desember, 2023
Kategori
Stelletips Inspirasjon Grønne planter

Sølvranke, eller Scindapsus pictus, er en veldig voksevillig plante som ikke krever så mye lys. Den har et fascinerende bladverk med små sølvspetter, derav navnet sølvranke.

Sølvranke (Scindapsus pictus) er en tropisk grønn plante. Ønsker du å lage jungelstemning i stuen din eller på kontoret, er den et godt valg. Det er en plante som vokser raskt og brer seg utover. Den passer derfor perfekt som ampelplante – det vil si at du kan henge den opp og ha den som en vakker hengeplante i hjemmet ditt.

Sølvranke scindapsus pictus

Sølvranke er en stilig hengeplante med vakre bladtegninger.

Stelletips Sølvranke

  • Vanning: Jorda bør tørke opp mellom hver vanning. Er du usikker, løft på potta – en tung potte betyr at planten ikke trenger vann, ei lett potte betyr at den bør vannes. Og husk det er bedre å vanne litt for lite enn for mye, for å unngå at røttene råtner og planten dør.
  • Lys: Krever ikke så mye lys.
  • Jord: Bruk blomsterjord godt iblandet med leca eller småstein for god drenering.
Sølvranke vokser raskt og brer seg utover

Sølvranke vokser raskt og brer seg utover.

Enkelt å ta stiklinger

Sølvranke er enkel å formere med stiklinger. Klipp av en gren og sett den i vann til det kommer røtter – eller så kan du forsøke å sette den rett ned i fuktig jord – men husk da å holde jorden fuktig de første ukene til røtter har klart å utvikle seg.

Sølvranke har dekorative bladtegninger.

Sølvranke har dekorative bladtegninger.

Bestill grønne planter på nett

Vi tror du også vil like