Lyng høstplanter

Disse høstplantene tåler nattefrost

14. September, 2023
Kategori
Stelletips Inspirasjon Høst

Høsten er her og faren for nattefrost nærmer seg. Men det kan fremdeles blomstre utendørs, det gjelder bare å velge planter som tåler noen kuldegrader.

Det finnes uendelig mange høstplanter som blomstrer vakkert selv om kveldene blir mørkere og nettene kaldere. Ønsker du å la det blomstre selv etter at nattefrosten har kommet finnes likevel noen hardhauser som tåler mer enn andre. Her er noen høstplantene som tåler noen kuldegrader. Dette er også gode valg å pynte med på kirkegården.

Høstblomster ute
6 høstplanter som tåler frost

Calluna og Erica høstlyng

Lyngvariantene Calluna og Erica er to populære og hardføre høstplanter. De tåler frost og kan hode seg fine gjennom hele vinteren. Erica er intens og kraftig i fargen, men kun ettårig. Calluna blomstrer litt tidligere på høsten enn Erica, er flerårig og prydverdien er ekstra stor da blomstene sitter på gjennom vinteren. Lyng bør holdes jevnt fuktig helt til frosten kommer, ellers risikerer de å miste fargen. Men pass på at de ikke blir stående med røttene i vann og råtne.

Calluna lyng

Det finnes uendelig mange ulike varianter av lyng.

Pernettia med dekorative bær

Pernettia (bærmyrt) er en fantastisk fin, ettårig høstplante som kommer med vakre bær i rosa, lilla og hvitt. Planten inneholder en naturlig «frostvæske» i cellene takket være et stoff som er nært beslektet med glyserol. Når andre planter visner på grunn av nattefrost, står Pernettia like fint og holder på bærene langt utover høsten og vinteren. Pernettia bør tørke lett mellom hver vanning og kan plasseres i både sol og skygge.

Pernettia

Pernettia kan holde seg vakker langt utover høsten og vinteren.

Skimmia

Skimmia er en vintertolerant dvergbusk med rødbrune blomsterknopper som er en fryd for øyet året rundt. Knoppene står imponerende lenge, ofte gjennom hele vinteren. Plant gjerne skimmia sammen med lyng og andre høstplanter i en stor utekrukke.

Skimmia

Skimmia er en svært robust og vakker plante med brunrøde blomsterknopper og mørkegrønne blader.

Sølvgrå Calocephalus

Calocephalus, eller Sølvtråd, er en flott sølvskimrende plante som er svært holdbar. Calocephalus er kanskje noe av det mest lettstelte som finnes. Sammen med høstlyng og pyntekål kan du skape flotte grupper som tåler frost og holder seg vakre til langt utpå høsten og vinteren.

Calosephalus og lyng

Calosephalus og lyng er sikre valg å plante i høstkrukkene.

Eføy og muehlenbeckia

Eføy og muehlenbeckia er grønne planter som slynger seg vakkert over kanten på krukkene. De er derfor svært anvendelige å plante sammen med andre sommer- og høstblomster. Har de slått rot, tåler de både frost og snø.

Eføy og muehlenbeckia

Vintergrønne planter

Vintergrønne planter som einer, tuja, gran, furu osv. er perfekte valg når du vil ha noe virkelig hardført i vinterhalvåret. Vintergrønne busker er dessuten fine å pynte med lysslynger når det nærmer seg jul.

Vintergrønne planter

Det finnes mange ulike varianter av vintergrønne busker å velge mellom.

Bestill planter på nett

Vi tror du også like dette