ildtopp er en enkel blomst å lykkes med

Ildtopp – den enkleste blomsten å lykkes med

27. Mai, 2024
Kategori
Inspirasjon Sommer

Ildtopp er en av de mest solgte potteplantene vi har i Norge, og det er ikke vanskelig å skjønne. Denne robuste fargeklatten er blant de mest holdbare blomstrende potteplantene vi har. Den trives nær sagt hvor som helst.

Ildtopp

Ildtopp krever svært lite stell og er genial å ha ute om sommeren.

Ildtopp (Calandiva) kan skilte med et svært rikt spekter av blomsterfarger. Det har kommet mange fine sorter de senere årene. Varianter med fylte blomster har blitt veldig populære.

Ildtopp balkong
Oransje ildtopp

Ildtopp i gylne fargetoner setter farge på enhver balkong.

Trenger lite stell

Ildtopp er genial å bruke både inne og ute når det er vanskelig å vanne og stelle jevnlig. Ildtopp tåler opptørking, og egner seg derfor perfekt i ferietiden. Som medlem av sukkulentfamilien har den kjøttfulle blader og disse fungerer som vannlager. Planten bør vannes forsiktig og bør tørke opp mellom vanning.

De robuste egenskapene til ildtopp står i kontrast til plantens eksotiske opphav, som er på Madagaskar og Sør-Afrika. Ildtopp tåler alt fra 5 til 30 grader. Den står gjerne i direkte solstek, men takler også en mer skyggefull plassering.

rosa ildtopp
rosa ildtopp

Planten bør vannes forsiktig og bør tørke opp mellom vanning.

Plant ildtopp ute om sommeren

I Europa brukes ildtopp mye ute om sommeren, og dette smarte bruksområdet har vi ikke helt utnyttet til det fulle i Norge. Hvis ildtopp plantes ut får den nok lys til å danne nye blomsterknopper og kan da blomstre til langt utover høsten. Varianter med enkle blomster er best egnet til utplanting.

Ildtopp

Ildtopp egner seg svært godt til å plante utendørs om sommeren.

Bestille blomster på nett

Andre har også lest