trendy fikentre med sjarmerende bladfasong

Trendy fikentre med sjarmerende bladfasong

19. Mars, 2023
Kategori
Inspirasjon Sommer Hagestell

Fikentre er eksotisk og stilig. Setter du den på terrassen får du med en gang en deilig middelhavsstemning.

Fikentreet er et av våre eldste kulturtrær, og det har fått seg et skikkelig oppsving de siste par årene. Det er ikke så rart at mang har fått øynene opp for denne perlen av tre. En sjarmerende bladfasong, og en bred fin krone, sammen med en grålig dekorativ bark gjør det iøynefallende. Selve fikenfrukten gir en ekstra dimensjon, hvis man er så heldig at den rekker å modne. Tenk å kunne høste sin egen fiken på terrassen.

Fikentre i drivhus

La fikentreet stå frostfritt som f.eks. i et drivhus tidlig på våren og gjennom vinteren.

Trives lunt og solrikt

Skal treet trives og fikenfrukten modne, så må det få en lun og solrik krok. Gjerne mot en vegg som reflekterer varme og gir le.

Enkelte fikensorter kan overvintre i gode lune kyststrøk av landet. Men det tryggeste er nok å plante fikentreet i en stor krukke, og ta treet inn om vinteren. Overvintring bør skje så kjølig som mulig, men frostfritt. En liten skvett vann i ny og ne bør det få gjennom vinteren.

fikentre
fikentre

En sjarmerende bladfasong, og en bred fin krone, sammen med en grålig dekorativ bark gjør det iøynefallende.

Plant fiken i store krukker

Fiken bør plantes i en stor krukke, for det er ikke så begeistret for ompotting. Jorden på toppen kan eventuelt byttes ut på vårparten, så planten får litt nytt krutt når en ny vekstsesong er i startgropa. Vær gjerrig med gjødsel, 1-2 ganger pr sesong greier seg. De fleste trær skal ha mye mer vann enn mange er klar over, og de er tørstere enn man skulle tro. Pass på at det får nok vann, og samtidig at det er god drenering så overskytende vann kommer ut.

Fikentre i stilig sort Cosapot.

Fikentre i stilig sort Cosapot.

Oser av kulturhistorie

Fiken oser av svunnen historie helt tilbake til Jeriko, som gjør det til et av de eldste kulturtrær. Men fikenbladet er også et kapittel for seg. «Fikenblad» er jo en fellesbenevnelse for det som brukes for å dekke over en handling eller et objekt som er støtende …. En liten metafor til Adam og Eva, kan i seg selv gi god sommerstemning terrassen…

fikentreet trives aller best i en lun og solrik krok

Fikentreet trives aller best i en lun og solrik krok.

Kjøp planter på nett

Vi anbefaler å lese