pynt til jul med azalea

Pynt til jul med vakre azalea

Den er frodig og vakker, og passer perfekt inn i norske hjem. Azalea er ganske enkel å stelle, men det viktigste du må tenke på, er at den ikke må tørke ut. Grow-in selvvanningspotte passer derfor perfekt for azalea.

Azalea er en flott, elegant plante som lyser opp i høstmørket med blomster i fargene hvit, rosa, rødt og lilla. Den er ganske enkel å stelle hvis du passer på at den ikke tørker ut.

rød azalea skaper deilig julestemning

Rød azalea skaper deilig julestemning.

Slik steller du Azalea

  • Azalea er en tørst plante, og krever rikelig med vann i blomstringstiden. En uttørking kan gjøre at blomstene visner og bladene faller av.
  • Når du skal vanne azalea så senk den gjerne ned i en bøtte eller glassbolle med lunkent vann slik at den får en skikkelig gjennomvanning. Når vannet slutter å boble har planten trukket opp nok vann. Dette bør gjøres et par ganger i uka.
  • Plasserer du azaleaen litt lyst og ikke for varmt har du glede av denne vakre blomsten gjennom hele julen.
azalea trives best når den får rikelig med lys og ikke står for varmt

Til advent er det vakkert å pynte med azalea i lilla fargetoner.

Azalea
Azalea

Azalea kommer i mange forskjellige farger som f.eks hvit og rosa.

oppstammet azalea
azalea pyramide

Azalea kommer i ulike former. Oppstammet og pyramide er svært populære.

Bruk grow-in selvvanningspotte

Et godt tips er å sette Azalea i grow-in selvvanningspotte. Disse finnes i mange lekre farger. Grow-in består av flere lag som regulerer vanntilførselen til plantene. Dette gjør at planter som blir satt i grow-in kan vannes sjeldnere enn blomster i vanlig blomsterpotte. Den passer derfor perfekt til azalea, så slipper du å bekymre deg så mye for vanningen.

azalea trives i grow-in selvvanningspotte

Azalea trives aller best i en grow-in selvvanningspotte.

Miljøvennlig produsert azalea

Alle våre azalea er miljøvennlig produsert og dyrket med 40 års erfaring og kjærlighet. Gartneriet Aldenhoff er miljøsertifisert og bruker kun grønn energi og resirkulert vann. Med grønn energi mener vi bruk av spillvarme fra eget biogassanlegg og elektrisitet fra vind eller vannkraft.

Mester Grønn azalea er miljøvennlig produsert

Våre azalea er miljøvennlig produsert.

Bestill blomster på nett

Vi anbefaler å lese