Rosa sløyfe designet av Nina Skarra

Årets Rosa sløyfe er designet av Nina Skarra

En av Norges fremste moteskapere, Nina Skarra, har designet en tidløs sløyfe til årets Rosa sløyfe-aksjon.

Hver oktober kan nordmenn vise sin solidaritet med brystkreftrammede og støtte brystkreftforskning ved å bære en rosa sløyfe. Designere som Kari Traa, Magne Furuholmen og Dorthe, Maria og Marthe Skappel er noen av dem som tidligere har laget sløyfen. I år gikk oppdraget til en av Norges fremste moteskapere, Nina Skarra.

Designer Nina Skarra
Årets Rosa sløyfe under utvikling

Nina Skarra har designet en sløyfe som visualiserer skjørheten av å stå alene og styrken ved å stå sammen. Foto: Leikanger, Kreftforeningen

En av Norges fremste motedesignere

– Som klesdesigner er jeg spesielt opptatt av hvordan du kan bruke identiteten din og få en bærekraftig garderobe til å redusere avfall. Derfor ville jeg ha naturlig materiale og i tillegg gjenbruk av steiner fra Skappel-sløyfen i fjor. Pinen er inspirert av kjolene mine, som alle har en skulpturell oppbygning, forteller Skarra. 

Designet til Skarra blir lagt merke til over hele moteverden, og kronprinsesse Mette-Marit, Angelina Jolie og Penelope Cruz er bare noen av dem som går rundt i kjolene hennes.

Håp og fokus på kreftforskning

For Skarra har arbeidet med å designe en sløyfe for brystkreftsaken, vært ekstra spesielt. Hun har flere nære venninner som har overlevd, men også en veldig god venn som døde av brystkreft. 

– For meg handler den rosa sløyfen om håp og viktigheten av kreftforskning. Vi er mange med historier der vi har mistet nære og kjære, og det er grunnen til at sløyfen er så viktig. Ved å bære den viser vi støtte og samhold, forteller Skarra.

Årets lekre Rosa sløyfe pin

Gi din støtte og vis solidaritet med brystkreftrammede ved å bære en Rosa sløyfe i oktober.

Støtt årets Rosa sløyfe-aksjon

Årets lekre sløyfe vil bli solgt i alle Mester Grønn butikkene og i nettbutikken gjennom hele oktober.

Du kan også gi ditt bidrag til den viktige brystkreftforskningen gjennom å kjøpe noen av Mester Grønn sine Rosa sløyfe-produkter.

Les mer om Rosa sløyfe