asters

Slik lykkes du med asters

30. August, 2023
Kategori
Stelletips Høst Hagestell

Asters er en flott høstblomst som sprer glede med sine vakre farger. Denne flerårige planten trives i solen og gir oss glede helt til frosten kommer. Asters er også fin som snittblomst med sine fargerike blomster i blått, lilla, rosa og hvitt.

Asters – en høstblomstrende staude

Asters, også kjent som høstens perle, er en sentblomstrende staude med fargerike blomster. Asters er middels hardfør og kan overvintre i store deler av landet. Den blomstrer mellom september og oktober, og bør derfor få full sol for at den skal rekke å blomstre før vinteren kommer.

Asters

Asters er en vakker staude du kan ha glede av i mange år.

Asters

Asters er en flott høstblomst som sprer glede med sine fargerike blomster i rosa og lilla.

Stelletips asters

Asters er flotte høstblomster som sprer glede med sine vakre farger. Her er noen stelletips:

  • Plassering og lysbehov: Asters trives best på en lys og solrik plass, men kan også tåle litt halvskygge. Den holder seg lenger med en svalere plassering.
  • Vanning: Vann den regelmessig, men ikke for mye av gangen.
  • Næring: Tilfør næring jevnlig for å forlenge blomstringen. 
  • Beskjæring: Klipp vekk blomster som har blomstret ferdig, slik at det gir plass til nye knopper og ekstra lang blomstringstid.
  • Jord: Asters trives best i næringsrik og jevnt fuktig jord, og kan med fordel deles annethvert år for å fornye veksten.
Høstblomster

Pynt uteplassen med vakre høstblomster som holder seg vakre helt til frosten kommer.

Asters

Asters er en middels hardfør staude som trives i både krukker og bed.

Asters

Asters blomstrer vakkert mellom august og oktober.

Asters i potte

Asters er flott å plante i potter på balkongen, terrassen eller ved inngangsdøren. Plant den gjerne sammen med andre høstblomster som f.eks. sølvkrans, muehlenbeckia, hebe eller alunrot. Prydgress og sedumplanter passer også fint sammen med asters.

Asters som snittblomst

Asters er også fin som snittblomst i vasen med sine fargerike blomster i blått, lilla, rosa og hvitt. De er nydelige alene eller i vakre høstbuketter sammen med f.eks. eucalyptus, strå og andre høstblomster.

Bukett med sommerasters
Sommerasters

Bestill planter på nett