Vekstduk gir skjøre vårplanter en god start

Beskytt plantene med vekstduk

15. Mars, 2024
Kategori
Stelletips

En vekstduk er svært nyttig. Den gir god beskyttelse til spede vårplanter og holder skadedyr unna. Les mer om hvilke fordeler du får ved å bruke vekstduk.

En vekstduk, eller fiberduk, forbedrer klimaet rundt plantene og bidrar til raskere vekst og mer robuste planter i den sårbare perioden når de plantes ut. Den brukes flittig av profesjonelle gartnere når de produserer planter og grønnsaker tidlig på våren.

Vekstduk og plantene

Legg vekstduk over plantene for å beskytte dem når det er fare for frost.

Fordeler ved å bruke vekstduk

  • Vekstduk beskytter plantene mot frost og er med på å sikre god og raskere vekst. Duken sørger for mer optimal og jevn temperatur særlig i starten av sesongen når temperaturen ute svinger mye. Dette gjør at du kan starte utplanting tidligere.
  • Duken kan også legges over planten kun om natten for å beskytte mot nattefrost. Legger du duken dobbelt beskytter den ekstra godt.
  • Vekstduk bidrar til en høyere luftfuktighet, noe som er spesielt gunstig i starten når det plantes ut eller sås.
  • Ved å dekke plantene med vekstduk beskytter du dem mot den sterke solen. Plantene er ekstra sårbare mot sviskader med en gang de plantes ut.
  • Vekstduk er effektivt for å holde en del uønskede skadedyr unna, spesielt i starten når plantene er skjøre og mer utsatt.

Slik bruker du vekstduk


Bruk vekstduk når du planter

Når du planter i krukkene dine, er det lurt å legge et lag med vekstduk mellom laget med lecakuler og jord. Det forhindrer at jord kommer ned i dreneringen og tetter dreneringshullet, så plantene dine ikke blir stående med røttene i vann og råtne.

Vekstduk

Legg en vekstduk mellom laget med lecakuler og jord når du planter i krukkene.

Jord, gjødsel og redskap

Vi tror du også vil like dette