Sommerblomster, jord og leca

Gjødselguide: Slik velger du rett næring

26. Mars, 2024
Kategori
Stelletips Sommer Hagestell

Vi får mange spørsmål om hvilke type næring som passer best til de ulike plantene. Her kommer en liten guide, slik at valget kanskje blir litt enklere.

Hvorfor er det viktig å gjødsle plantene?

For at blomster og planter skal vokse seg store og flotte er det viktig å gi de litt ekstra næring (gjødsel) en gang i blant. Spesielt sommerblomster er kraftigvoksende planter og har en enorm vekst på kort tid, noe som krever mye næring. Bruk gjerne langtidsvirkende gjødsel – da trenger du ikke å gjødsle så ofte. Men grønne planter og andre stueblomster har også behov for litt ekstra næring, spesielt i sommerhalvåret når de er i vekst. Vi har både flytende organisk næring, næringspinner, blomsternæring og langtidsvirkende næring i sortimentet.

Plante i potte

Velger næringsrik jord og langtidsvirkende gjødsel når du planter i utepottene dine.

Ulike typer næring (gjødsel)

Flytende organisk næring 1/2 og 1 liter

Vår flytende organiske næring er fremstilt av naturmaterialer og tilsatt magnesium og utvalgte mikronæringsstoffer. Den kan anvendes til alle stueplanter, drivhusplanter, orkidéer, blomstrende og grønne planter. Den brytes saktere ned enn vanlig kunstgjødsel og har derfor en langtidseffekt. Det er derfor liten risiko for at du overgjødsler ved bruk av organisk næring.

  • Dosering: Tilsett 1 kork til 1-2 liter vann. Se spesifisering på pakken.
  • Hyppighet: Gjødsle ca. hver 14. dag gjennom sommeren, sjeldnere i vinterhalvåret.


Langtidsvirkende plantenæring

Langtidsvirkende plantenæring er små granulater propppfulle av næring for blomster og planter. Bruk av langtidsvirkende næring er den enkleste måten å gjødsle blomstene på. Du blander næringskulene i jorden når du planter blomstene i potten, og så vil de gi fra seg litt næring jevnt utover sesongen. Det er spesielt godt egnet når du skal plante sommerblomster, i og med at de vokser mye og trenger mye næring.

Næringspinner

Næringspinner er veldig praktiske å bruke. Du stikker de bare godt ned i jorda og vanner som vanlig, så vil planten suge opp næring på samme måte som ved annen langtidsvirkende næring. Om det skal brukes flere pinner bør disse fordeles jevnt rundt planten. Gjenta hver tredje måned. Planter som akkurat er pottet om bør først gjødsles etter tre uker.

Våre næringspinner er organiske og egner seg til alle innendørsplanter, terrasse- og hageplanter.

Flytende blomsternæring 3 liter

Flytende blomsternæring (Sommernæring) er en fantastisk måte å gi næring til blomster og planter, enten de skal stå i hagen, i drivhuset eller på terrassen. Dette er flytende gjødsel som inneholder mange essensielle næringsstoffer som hjelper plantene dine å blomstre og vokse sunt. 

  • Dosering: Tilsett ½ kork til 2 liter vann.
  • Hyppighet: Gjødsle ca. hver 14. dag gjennom hele sommeren.

Gjødsel og næring

Viktig å følge doseringen på pakken

Det er viktig å følge doseringen på næringen. Gir du for mye næring, kan du risikere å svi røttene og du vil få bladskader etterhvert. Vår organiske næring er fremstilt av naturmaterialer. Den brytes saktere ned enn kunstgjødsel og har lengre virkningstid. Det er derfor liten risiko for at du overgjødsler ved bruk av organisk næring.

Organisk næring gjødsel

Bestill jord og næring på nett

Vi anbefaler å lese