eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Slik steller du et oliventre

Oliventre er en av våre mest trendy planter. Med sine sølvgrønne blader er den svært dekorativ både ute og inne.

Oliventrær er populære å ha i krukker på terrassen gjennom hele sommeren. Selv om oliventreet tåler noen minusgrader er nye skudd sensitive for frost. Treet må derfor ikke settes ut før faren for nattefrost er over. Når høsten kommer og nettene begynner å bli kalde bør oliventreet tas med inn og overvintre inne. Oliventrær kan tåle noen få kuldegrader, men bare for en kort periode.

Slik steller du oliventre:

  • Oliventrær har dype, grådige røtter og krever hyppig og mye vann på tross av sitt opphav fra tørre, solrike strøk. Pass på å gi jevn vanning, men ikke så mye at treet blir stående med røttene i vann. Sett gjerne oliventreet i en grow-in selvvanningspotte.
  • Oliventre trenger svært lite gjødsel i sommersesongen. Den skal ikke gjødsles om vinteren.
  • vinteren bør oliventreet stå inne, men sett det gjerne ut på våren så fort faren for nattefrost er over.
  • Inne bør oliventreet få mest mulig lys og stå på en plass som er sval. Temperaturen bør være kjølig, men ikke kjøligere enn ca 3⁰C, 3-10⁰C er best.
  • I løpet av vinteren kan oliventreet felle bladene og se litt pjusk ut, men hold ut! Dette er en naturlig prosess, for som regel skifter oliventreet bladene hvert tredje år. Hvis du klipper treet tilbake på våren og passer på at det får nok lys, vil treet skyte nye friske skudd og gro seg til igjen.
  • Oppbevarer du oliventreet inne om vinteren kan du ha glede av det i mange år.
Pin itOliventrær passer spesielt godt i våre nye blå grow-in selvvanningspotter.

Tykk stamme gir god kvalitet

For å avgjøre kvaliteten på et oliventre bør en se på stammen, det sier noe om alderen på treet. Jo tykkere stamme, jo eldre er det og dermed mer robust og hardfør. Våre oliventrær er dyrket på friland i Italia, noe som gir ekstra kraftige røtter og fyldig trekrone.

Pin itTykkelsen på stammen sier noe om kvaliteten på oliventreet.

Sett oliventreet ut om sommeren

Gjennom sommeren trives oliventreet best ute. Selv om oliventreet tåler noen minusgrader er nye skudd sensitive for frost. Treet må derfor ikke settes ut før faren for nattefrost er over. Oliventrær tåler ikke tele i bakken, og må overvintres inne. I korte perioder kan treet tåle ned til -12 ⁰C hvis det har fått herdet seg utover høsten, men kun noen timer.

Pin itOliventrær trives svært godt ute om sommeren

Olivetrær med lang historie

Oliven er et av middelhavslandenes viktigste landbruksprodukt, da frukten brukes til å fremstille olivenolje. Oliventrærne kan faktisk bli så gamle at de ikke kan aldersdateres helt nøyaktig. Det påstås at noen oliventrær på Kreta er over 2000 år gamle.

Pin itSkap en grønn oase på terrassen.

Hei og velkommen til oss

800 80 111
Åpningstider:
Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00