Logg inn
eller
Registrer deg
Ved å opprette en konto hos oss vil du enklere kunne gjennomføre fremtidige kjøp, gi en raskere utsjekk i kassen og få full ordrehistorikk over alle bestillinger.
0 0,-

Slik steller du prydgress

Prydgress som svaier i vinden forbindes med harmoni og ro. Det finnes varianter som trives i solstek og mager tørr jord, og andre som foretrekker en fuktig og skyggefull plassering.

Stelletips prydgress

  • Prydgress er lettstelte planter som trives godt i vanlig jord. Settes prydgress i potte må du passe på at potten har hull for å sikre god drenering.
  • Prydgress setter stor pris på sol, men kan også plantes i halvskygge.
  • Om våren kan planten gjødsles med nitrogenholdig gjødsel. Får du prydgresset til å overvintre bør planten deles hvert tredje år for å fornyes.
  • Prydgress har en flott høst- og vintereffekt. Gressaks innhyllet av rim er et vakkert skue gjennom høsten og vinteren. Først på våren kan gresset klippes ned til 5-10 cm for å gi plass til nye friske skudd fra bunnen.

Se flere inspirerende bilder av prydgress her.

Pin itFestuca er hardfør og er en av de første variantene som kommer på våren.

De første variantene av prydgress som kommer på markedet om våren er robuste og hardføre, slik at de tåler den nordiske forsommeren godt. Dette er varianter som f.eks den blågrønne festucaen. Senere utover sommeren kommer de mer høyreiste variantene med store blafrende dusker i tuppen. Mot høsten kommer varianter som skifter farge mot rødskjær når nattefrosten igjen gjør seg gjeldende. Med andre ord, her er det noe for enhver smak.

Hei og velkommen til oss

800 80 111
Åpningstider:
Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 16.00